Toermalijn

Prinses Toermalijn was de allermooiste prinses van de hele wereld. Maar niemand had haar tot nu toe gezien. Want zij zat opgesloten in een hoge toren. Alleen de allerdapperste ridder kon haar bevrijden. En daar haastten vele ridders vanuit alle landen van de wereld zich op weg. Ridders met al even mooie namen van edelstenen als de prinses zelf: ridder Robijn, ridder Kornalijn, ridder Smaragd, en vele anderen. Maar niemand geraakte bij de toren. Ridder Lazuur strandde in het water, ridder Amethist zijn paard viel stil, ridder Kristal raakte verstrikt tussen de fladderende vlinders, enzovoort. Tot de zwijgzame maar doelgerichte ridder Onyx aan de beurt was. Die geraakte vlot en zonder oponthoud bij de prinses. Zij was reuzeblij om ridder Onyx te zien. Zeker toen die de helm afdeed…

Dit verhaal over de passionele liefde vol stoere ridders stapelt zich naar een verlossend en zeer verrassend einde dat je achterlaat met een blije glimlach om je lippen en een vertederend en warm gevoel onder je leden.
De fijne poëzie van de auteur (én de vertaler) matcht perfect met de rijke verbeelding van de illustrator.
Zoals we ondertussen gewend zijn van Fatinha Ramos, schetst zij ook hier weer composities vol sfeer en subtiele kleuren. Deze keer combineert zij gerasterde vlakken met vlekkerige afdrukken en minutieuze tekeningen. Tot een geheel dat je haast magnetiseert. Elke prent is een pareltje op zich vol verbeelding en gevoel.
De eenvoudige tekst (telkens 1 uitgebalanceerde zin) zet telkens je verbeelding op gang en doet je dan verder dromen over het avontuur dat elke ridder beleeft.
De vormgeving door Dries Desseyn en het Oblong-boekformaat maakt van het geheel een opvallend en origineel werk dat zowel jong als oud zal bekoren.

Eric Vanthillo - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Davide Cali

Illustrator
Fatinha Ramos   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462915244

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,99


Vertaler(s)
Siska Goeminne