Toen

De Zuid-Koreaanse Jihyun Kim debuteert meesterlijk met dit innemende, tekstloze prentenboek, waarbij zij voor de inspiratie putte uit haar eigen levenservaringen.
Het verhaal vangt aan in een drukke stad met weinig groen. In een appartement zie je een jongen, een hond en zijn ouders. Zij zijn aan het inpakken, en op de volgende pagina zie je hen wegrijden in hun auto. De weg voert hen de stad uit, richting natuur en rust wat ze vinden in het huis van de grootouders aan de rand van het bos. De jongen en de hond gaan op verkenning in het bos en  verwonderen zich over zoveel schoonheid en rust en ontdekken het meer. Het onaangeroerde meer dat hen uitnodigt om een duik te nemen. Wat de jongen met veel plezier doet. Hij duikt de diepte in en voelt zich als een vis in het water. Later laat hij zich lekker opdrogen in de warme zon en voelt hij zich als herboren. De familie en de wonderlijke nacht vol sterren ronden alles in harmonische schoonheid af.

Een ode aan de natuur en vooral het wonder ervan, gevat in imponerende prenten die vakkundig geschilderd werden met, zo vermeldt het boek, schrijfinkt op een langzaam drogend medium. Dit gaf aan de illustrator de kans om sferen weer te geven die je helemaal inpalmen. Zoals het dichte woud vol verborgen leven (en tegelijkertijd de stilte…), het meer dat daar uitnodigend ligt in het midden van het bos, die pakkende onderwaterbeelden die je doen dromen van exotische duikpartijen, die alom verblindende zon, die sterrenpracht, en veel meer. Elke prent zuigt je aandacht helemaal op. En samen vertellen ze het verhaal dat je zelf invult en ontdekt.
Een origineel geheel dat jong én oud beroeren zal.

Eric Vanthillo - februari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Jihyun Kim   

Illustrator
Jihyun Kim   

Uitgeverij
Christofoor   


Jaartal
2021

ISBN
9789060389379

Aantal pagina's
54

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Last Summer

Vertaler(s)
Jeannette Kramp