Toen waren er nog vier

Coverafbeelding van: Toen waren er nog vier

Trefwoord(en)
thrillers
kamperen
spanning

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Vijf jongeren gaan een nachtje kamperen bij Salvation Creek, een plek die een slechte naam heeft omdat er verhalen over worden verteld over meisjes die daar verdwijnen. De volgende ochtend zitten vier van hen ontredderd op het politiebureau omdat ze hun vriendin Maylee nergens vinden. Ze is ’s nachts plots verdwenen. Haar beste vriendin denkt dat ze verdwaald is, complotdenker Nolan is ervan overtuigd dat ze is opgegeten, Abigail is ervan overtuigd dat John, het vriendje van Maylee, haar heeft vermoord. En John zelf? Die wil een advocaat spreken.

Het concept van het verhaal is niet origineel. Er zijn nog verhalen waarbij jongeren op een bureau vertellen wat zij denken dat er gebeurd is en waarbij de waarheid pas op het einde aan het licht komt. Dat is in dit verhaal niet anders. Maar toch kan het verhaal de lezer geboeid houden. Elk hoofdstuk begint met een vraag van een onderzoeker. Die staat cursief gedrukt. Waarna de lezer de antwoorden van de verschillende jongeren te lezen krijgt. Het knappe in het verhaal is dat de antwoorden van de jongeren soms onderbroken lijken; alsof de ondervragers een bijkomende vraag hebben gesteld of een opmerking hebben gemaakt, zonder dat die verwoord is in het boek. De lezer kan dit telkens afleiden aan de reactie van de jongere die aan het woord is.
Doorheen het verhaal leert de lezer de verschillende jongeren ook kennen, alsook hun relatie tot elkaar. Allemaal hebben ze enkele geheimen uit het verleden die zouden kunnen lijden tot de dramatische gebeurtenis. Halverwege het verhaal is er een nieuw element dat de getuigenissen van de jongeren weer helemaal doet kantelen.
De uiteindelijke ontknoping is misschien wat ver gezocht maar heeft de lezer toch een heel verhaal lang in de ban gehouden.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - juli 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Chelsea Sedoti   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2022

ISBN
9789026164361

Aantal pagina's
380

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Tell Me What Really Happened

Vertaler(s)
Mariella Manfré