Toen mijn broer een robot werd

aanrader Coverafbeelding van: Toen mijn broer een robot werd

Trefwoord(en)
dood
rouwverwerking
robots
gevoelens

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Tijs’ broer is verongelukt en nu hebben zijn ouders een vervangrobot gekocht. Die robot lijkt op Dennie, klinkt als Dennie en gedraagt zich als Dennie. Voor Tijs’ mama helpt de robot om het verlies van de echte Dennie te boven te komen. Maar Tijs vindt het vreselijk. Hij wil zijn broer niet in de steek laten of verraden, want dat zijn de gevoelens die deze robot bij hem naar boven brengen. Tijs’ vriend Twan heeft dan weer problemen met zijn gescheiden ouders. Hij wil dat ze weer bij elkaar komen maar nu heeft zijn vader een nieuwe vriendin. Tijs en Twan bedenken samen een plan om hun problemen op te lossen. Maar zijn het echt oplossingen? Of maken ze zichzelf wat wijs?

Het gebruik van robots om weggevallen geliefden te vervangen wordt niet door iedereen goed onthaald. Veel mensen vinden dat je moet leren omgaan met verlies en verdriet. Maar voor sommige mensen lijkt het wel een goede oplossing. Zoals voor de moeder van Tijs, die niet verder kon met haar leven na de dood van haar zoon Dennie. Vanaf de komst van de robot beleeft de lezer mee de gevoelens van Tijs, hoe hij ermee overhoop ligt. Hij wil zijn moeder wel helpen, maar niet ten koste van zijn eigen gevoelens tegenover de robot. Een interessant gegeven, dat heel wat lezers zal doen nadenken.
De belevenissen van Tijs worden vlot beschreven, waarbij zijn gevoelens heel wat aandacht krijgen. Die zijn erg herkenbaar, waardoor de lezer zich zeker ook vragen zal stellen. De personages zijn raak getypeerd en het verhaal sterk opgebouwd. Het is een aangrijpend en tegelijk intrigerend gegeven. Een boeiend verhaal om nadien nog verder over te fantaseren. Een aanrader!

Mik Ghys - mei 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Emiel de Wild   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2022

ISBN
9789025883201

Aantal pagina's
183

Prijs
€16,99