Toen een tak mij tikte

aanrader Coverafbeelding van: Toen een tak mij tikte

Trefwoord(en)
bossen
bomen
verhalenbundel
poëzie
natuur

Genre
voorleesboek

Vanaf
4 jaar

Riet Wille verzamelde en herschreef verrassende verhalen en wonderlijke sprookjes en fabels uit de hele wereld over bomen en voegde daar eigen gedichten aan toe.
Het geheel is een ware ode geworden aan de natuur en specifiek aan wat bomen voor ons en onze planeet betekenen. Een lijvig werk waarin je naar hartenlust kan grasduinen, met be- en verwondering als leidraad. Om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar of om zelf of samen te lezen voor iedereen vanaf 7 jaar.
Openen doet zij met het pakkende titelgedicht ‘Toen een tak mij tikte’, waarmee meteen de toon is gezet: bomen en mensen hebben een relatie met elkaar. Als je je als mens openstelt voor hen, krijg je er heel wat voor terug.
Daarna volgen diverse verhalen uit Japan, Rusland, China, Nederland en Tsjechië, onbestemde volksverhalen, een kerstvertelling, sprookjes van H.C. Andersen, fabels van Jean de La Fontaine en Aesopus op rijm en een parabel.
Elk verhaal zet zij naar haar hand en (her)vertelt zij op een vlotte wijze.
Tussen al dat moois lees je haar gedichten waarvan er een aantal eerder gepubliceerd werden en een aantal nieuw zijn. Een mooie en fijne afwisseling.
De prenten van An Candaele maken het geheel af. In aangename kleuren tekent en schildert zij taferelen die de verhalen oplichten en je verbeelding prikkelen. Details maakt zij visueel, terwijl zij genoeg ruimte laat voor eigen interpretatie.
Een meer dan geslaagde combinatie van woord en beeld, perfect vormgegeven door Charlotte Fraeye en Dries Desseyn. Wat het ganse boek maakt tot een must-have en een aanrader!

Eric Vanthillo - maart 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Riet Wille   

Illustrator
An Candaele

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2021

ISBN
9789462915749

Aantal pagina's
121

Prijs
€24,95