Tintelvlinders en pantoffelhelden

Coverafbeelding van: Tintelvlinders en pantoffelhelden

Trefwoord(en)
poëzie
emoties
leven

Genre
poëzie

Vanaf
5 jaar

Tintelvlinders zijn er – volgens Simon van der Geest – volop als je jarig bent. En kleine pantoffelhelden zijn – volgens Bette Westera –  niet bang tijdens donkere nachten, toch niet als ze hun leeuwenpantoffeltjes aan hebben.
Dit en veel meer vind je terug in deze gevoelige en originele verzenbundel vol nieuwe gedichten van bekroonde auteurs als Hans & Monique Hagen, Joke van Leeuwen, Simon van der Geest, Erik van Os & Elle van Lieshout, Pim Lammers en Bette Westera.
Over buhbuhbuhbang zijn van duhduhduhdraken met luhluhluhlange nuhnuhnuhnagels. Over een doosje vol woeste woorden en grimmige gedachten voor een boze bui. Over Spiderman die niet wil gaan slapen (zeker niet zonder spiderzoen). Over Grote Zussenland en Mamaland. Over samen oefenen voor als opa sterft. En over zoveel meer.
Dit is een rijke en verscheiden bundel voor jonge luisteraars met gevoelige oortjes. Heerlijk om voor te lezen, maar ook om te memoriseren en ermee verbaal aan de slag te gaan.
Sanne te Loo verbeeldt elk gedicht passend en verrassend. Zij tekent dieren van allerlei slag met menselijke trekjes en emoties. Met haar zachte kleurenpalet sluit zij mooi aan bij de gevoelige sferen van de verschillende verzen. Tegelijkertijd voegt zij er met haar prenten een subtiel laagje humor aan toe.
Een diverse bundel vol emoties om vaak naar terug te grijpen, om telkens een gedicht te ‘proeven’ en te laten nazinderen in je eigen verbeelding.

Bekroond met een Bronzen Griffel en een Bronzen Penseel 2022.

Eric Vanthillo - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Hans Hagen   
Monique Hagen   
Joke van Leeuwen   
Simon van der Geest   
Erik van Os   
Elle van Lieshout   
Pim Lammers   
Bette Westera   

Illustrator
Sanne te Loo   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2021

ISBN
9789045126418

Aantal pagina's
50

Prijs
€18,99