Tik Tak: Mijn koffertje

Dit stevige kartonnen koffertje met Tik Tak-figuren bevat 3 zaken: een badboekje, een stevig kartonboekje en een kleurblok met uitscheurbare blaadjes.
Het badboekje heeft een leporellovorm en toont 10 getekende voorwerpen op een felgekleurde achtergrond. Begrippen als zon, ijs en vis staan er op afgebeeld. De eerste pagina bevat ook een geluidje, het piept wanneer je in het midden op de bladzijde drukt.
Het kartonboekje gaat over ‘mijn eerste woorden’. Per dubbele bladzijde krijg je enkele fotootjes van voorwerpen of dieren die in een bepaald thema passen. Zo komen o.a. ‘mijn huis’, ‘mijn tuin’ en ‘dieren van bij ons’ aan bod. De herkenbare en duidelijke foto’s sluiten aan bij de leefwereld van een peuter.
Het kleurboekje bevat verschillende soorten tekeningen om in te kleuren. Sommige hebben een kleurvoorbeeld, andere hebben een gekleurde stip in elk vlak dat gekleurd moet worden. En dan zijn er ook tekeningen met gekleurde randlijnen die je dan in die kleuren mag inkleuren. Een goede oefening voor de motoriek.
Door deze 3 zaken te combineren in een koffertje krijg je in 1 keer een pakket aangeboden waarmee je de woordenschat van je peuter kan uitbreiden en hem zelf aan het werk kan zetten. De illustraties van de tv-reeks  Tik Tak verhogen de herkenbaarheid. De combinatie van tekeningen (badboek), foto’s (kartonboek) en zelf kleuren zorgt voor een boeiende en uitdagende variatie.

Mik Ghys - februari 2021

Zoek op bib.be

Uitgeverij
Ballon Media   
Standaard Uitgeverij   


Reeks
Tik Tak

Jaartal
2020

ISBN
9789403220390

Aantal pagina's
18

Prijs
€19,99