Tik Tak: Kijk- en speelkaarten

Coverafbeelding van: Tik Tak: Kijk- en speelkaarten

Trefwoord(en)
woordenschat
spelen

Genre
spel

Vanaf
1 jaar

Deze kijk- en speelkaarten bieden heel wat woordenschat voor peuters. Op beide zijden van elke kaart staat een foto van iets dat nauw aansluit bij de leefwereld van peuters. Het woord, met lidwoord, staat er ook bij. Daardoor kan je de kaarten gebruiken om woordenschat te oefenen, maar je kan er ook spelletjes mee spelen. Die spelletjes kan je aanpassen aan de leeftijd van je kind.
Zo kan je samen met je kind de kaartjes gewoon bekijken en benoemen, praten over de kleuren of de geluiden die erbij horen. Of je kind laten zoeken naar de juiste kaart wanneer ze uitgespreid op tafel liggen. Je kan de kaarten sorteren in thema’s zoals dieren, eten of kleding. Handige tip: kaarten met hetzelfde thema hebben een rand in dezelfde kleur.
Je kan een raadspelletje spelen, een geheugenspel of een uitbeeldspel. Je kan de kaarten zelfs gebruiken om met meerdere kinderen samen te spelen. En natuurlijk kan je samen met je kind zelf spelletjes verzinnen.
Op school zijn deze kaarten ook goed bruikbaar met anderstalige nieuwkomers. De spelletjes die je dan speelt verruimen hun woordenschat. Zo kan dit een hulp zijn om sneller Nederlands te leren.
Kortom: een set vrolijke fotokaarten om al spelend woorden te leren.

Mik Ghys - februari 2021

Zoek op bib.be

Uitgeverij
Ballon Media   
Standaard Uitgeverij   


Reeks
Tik Tak

Jaartal
2020

ISBN
9789403218014

Prijs
€9,99