Tijger

Coverafbeelding van: Tijger

Trefwoord(en)
tijgers
vriendschap
missen
fantasie
heimwee

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Op een dag, in de sneeuw, ontmoet Jozefien een tijger in het bos. Het klikt meteen tussen hen en ze neemt hem mee naar huis. Daar heeft ze nog een restje eten over van gisteren, genoeg voor een hongerige tijger. Het leven samen lukt perfect. In het dorp schrikken de mensen, maar langzamerhand raken ze gewend aan hem (behalve teckel Titus). Het leven gaat zijn gangetje mét de tijger. Maar dan wordt hij stiller en verdwijnen zijn strepen. ‘Fernweh’, besluit een dokter. Hij wil tijger zijn in zijn eigen land. En Jozefien neemt een besluit…

Jan Jutte schreef (maar vooral tekende) een innemend verhaal over een onverwachte en diepe vriendschap tussen een oud vrouwtje en een tijger. Hij weet met gemak alle valkuilen van de clichés en de overdreven emotionaliteit vakkundig te vermijden en creëert een verhaal dat verrast en blij maakt. Een verhaal dat stof levert voor diepe gesprekken, maar dat zich even goed laat lezen zonder gefilosofeer.
De paginagrote prenten vol kleur zijn al even innemend als het verhaal zelf. Jutte tekent en schildert composities vol onverwachte details die je opmerkingsvermogen stimuleren. Je zoekt en verzint en maakt zo je eigen verhaal van het geheel.
Een origineel prentenverhaal met oogverblindende prenten dat je met plezier leest en herleest. 

Eric Vanthillo - februari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Jan Jutte   

Illustrator
Jan Jutte   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2019

ISBN
9789047710714

Aantal pagina's
54

Prijs
€14,95