Tijger-in-de-war

Coverafbeelding van: Tijger-in-de-war

Trefwoord(en)
dementie
grootouders
huisdieren

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Tijger, de poes van Isa’s grootouders, weet niet goed meer wat hij wil. Eerst een dutje doen? Of toch maar een wandeling in de tuin?  Wanneer oma de keukendeur openmaakt, weet Tijger het weer niet meer en zet zich neer. Tijger is oud, zegt oma. En dat geldt ook voor opa. Wanneer hij wakker wordt na zijn dutje, herkent hij Isa niet. En als Isa met opa naar de bakker moet, raken ze de weg kwijt. Opa is in de war. Gelukkig is oma er nog, om te zorgen dat er niets met opa gebeurt. En om te vertellen wie Isa is.

In een vlot leesbaar verhaal voor jonge lezers (AVI 4 / E3) probeert de auteur duidelijk te maken wat dementie is. Want opa is in de war. Hij herkent zijn kleindochter niet, roept op zijn vrouw om iets dat hij zoekt uit het verleden en raakt buiten de weg kwijt. Door naast het beeld van de opa ook een oude poes te zetten, die ook niet goed weet wat hij wil, wordt het geheel duidelijker. Want poezen die voortdurend binnen en buiten gelaten moeten worden omdat ze steeds lijken te vergeten wat ze willen gaan doen, is heel herkenbaar. Oma stelt Isa gerust, zodat ze niet in paniek slaat wanneer opa weer even in de war is. Ze weet dat ze dan zelf even de volwassene moet spelen en dat doet ze goed.
Naast het verhaal krijgt je nog sfeervolle illustraties die het verhaal verluchten. Zo vormen tekst en illustraties een mooi geheel om jonge lezers zin te doen krijgen om te weten te komen wat de titel betekent.

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Jacques Vriens   

Illustrator
Saskia Halfmouw   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2021

ISBN
9789000377121

Aantal pagina's
63

Prijs
€14,99