Tierenduin

aanrader Coverafbeelding van: Tierenduin

Trefwoord(en)
dieren
zoeken
tellen
drukkunst

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Vervaeke maakte dit speelse, verbazingwekkende én kunstzinnige prentenboek waar kinderen en volwassen zich uren in kunnen verliezen en verwonderen. De titel zet je al meteen op het juiste, fantasierijke spoor. Je weet niet altijd wat je ziet en je ziet niet altijd wat je weet.
Dieren alom, maar haast nooit in hun volledige gedaante. Je ziet steeds stukken die vaak doorlopen op de vorige of de volgende pagina, wat je doet door- of terugbladeren in je zoektocht doorheen deze wirwar van dieren. En daarbuiten vind je ook nog steeds dieren in de dieren. In de staart van de tijger zie je een slang, in zijn mond een stokstaartje, tussen de poten van de beer zie je een aap, in de staart van de eekhoorn een hele school vissen, en zo gaat het maar door. Een werveling van dieren op en onder en door elkaar. Te veel om in een keer te vinden. Maar altijd fascinerend genoeg om verder te kijken en te zoeken. Achteraan zie je alle voorkomende dieren in het klein, met de uitnodiging om ze te tellen doorheen het boek. Vind je 5 olifanten? 2 orka’s? 6 giraffen? 4 stokstaartjes? … En zo duikel je weer in de dierenpracht om te zoeken, te tellen en te vinden.
Buiten de titel, de colofon en de namen van de dieren achteraan, vind je in dit boek geen enkel woord terug. En dat is meer dan terecht, want de duidelijke beeldtaal spreekt voor zich. De auteur, graficus van opleiding, hanteert een druktechniek met enkel zwarte vlakken op witte achtergronden. Door die techniek blijven er altijd witte vlekken in de zwarte partijen achter, wat het geheel iets ambachtelijks geeft. Kinderen zullen misschien aangetrokken worden om hun kleurpotloden boven te halen. En waarom niet? Want de auteur zelf tekent aan het einde van de hele stoet dieren delen van dieren die je uitnodigen om verder aan te vullen. Zo kan je zelf ingrijpen in het prachtige printproces van dit prentenboek dat meteen je aandacht verdient.
Door de originaliteit, de speelsheid, de kunstzinnigheid en al het vakwerk, een aanrader om U tegen te zeggen!

Eric Vanthillo - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Geert Vervaeke

Illustrator
Geert Vervaeke

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2018

ISBN
9789401453158

Aantal pagina's
48

Prijs
€16,99