Tien toffe verhalen – Tom Groot, deel 18

Coverafbeelding van: Tien toffe verhalen – Tom Groot, deel 18

Trefwoord(en)
dagboek
school
familie
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

10 Jaar geleden verscheen het eerste boek van Tom Groot. Daarom bedacht de auteur deze bundel met 10 korte verhalen over Tom, zijn familie en zijn vrienden. Daarin zorgt de vergeetachtigheid van Tom voor problemen, leert hij breien, moet hij dringend naar de tandarts, zit hij samen met zijn zus vast in de lift van het winkelcentrum, doet zijn klas mee met een verklede parade, speelt hij maffe spelletjes, maakt hij muziek met keukenmateriaal, probeert hij acteurs te spotten, schrijft hij een geweldig opstel, heeft hij pech met karamelijs en tekent hij er op los tijdens de stilteactie op school.

Al deze gebeurtenissen zorgen voor prima materiaal voor de auteur. Ze slaagt er met elk kortverhaal in om je mee te nemen naar de wonderlijk grappige wereld van Tom Groot. Alle bekende figuren zijn van de partij: zijn klasgenoten, zijn leraar, zijn ouders en grootouders en zijn zus Delia. Toch staat Tom in elk verhaal centraal door wat hij doet, of net niet doet, en wat hij meemaakt. En ondanks zijn gesakker over zijn zus, laat hij tijdens het liftavontuur zien dat hij toch om haar geeft.
De tekst leest vlot en is ruim voorzien van illustraties. Zo beleef je Toms avonturen in tekst en beeld. Daarbij kan je ook nog genieten van zijn doedelwerk, of zijn grappige tekeningetjes van zijn klasgenoot Marcus, of tien huisdieren die hij zou willen, of tien toffe snacks. De vele illustraties verhogen de toegankelijkheid van dit leesboek, maar dat heeft deze boekenreeks al meermaals bewezen.
Vlotte en grappige verhalen, ook voor wie minder graag leest.

Mik Ghys - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Liz Pichon   

Illustrator
Liz Pichon   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Tom Groot

Jaartal
2021

ISBN
9789025773953

Aantal pagina's
245

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Ten Tremendous Tales

Vertaler(s)
Linda Broeder