Tien overheerlijke juffen en meesters

Coverafbeelding van: Tien overheerlijke juffen en meesters

Trefwoord(en)
juf
meester
bang
monsters
fantasie
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Na een lange dag op school zijn tien juffen en meesters heel erg moe. Daarbovenop hebben zij pech, want zij missen op het nippertje de laatste bus. Dan maar door het donkere bos, want dat is volgens meester Slop de kortste weg naar huis. Wat echter niemand weet is dat er in het bos tien harige monsters op hen zitten te wachten. Smachtend en kwijlend zullen de smakelijke leerkrachten een voor een verorberd worden. Juf Anneke is de eerste. Had zij maar geen bloempjes moeten plukken. Meester Jan is nummer twee. Juf Lisa stapt onwetend midden in een monstersnuit en juf Gabie wordt in een hele lekkere val gelokt… Zo gaat de ‘afvallingstocht’ verder, tot juf Marjolein de laatste en enige is. De tien monsters smakken en grommen vals en hebben heel veel zin in dit toetje. Maar wat zij niet weten, is dat deze juf een échte kleuterjuf is. En dus heel goed weet hoe je monsters moet temmen…

Dit hilarische stapelverhaal leest vrolijk weg. De tekst op rijm is vlot, de herhalingen en verrassende wendingen houden je ‘bij de les’. Heerlijk voor zeer jonge (maar ook al oudere) toehoorders om de rijmwoorden zelf in te vullen.
De kleurrijke prenten prikkelen je fantasie. Het leerkrachtenteam is divers en herkenbaar, de monsters ogen al even divers en erg expressief en grappig.
Dit is een geslaagde fantasie met veel humor op het gekende gegeven van de ‘tien kleine negertjes’ die vele jonge hartjes zal bekoren. Keer na keer. 

Eric Vanthillo - augustus 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Ross Montgomery   

Illustrator
Sarah Warburton   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2021

ISBN
9789021426822

Aantal pagina's
36

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Ten Delicious Teachers

Vertaler(s)
Jacques Vriens   
Thérèse Vriens