Tien overheerlijke juffen en meesters

Coverafbeelding van: Tien overheerlijke juffen en meesters

Trefwoord(en)
juf
meester
monsters

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Na een lange dag op school zijn 10 leerkrachten erg moe. Ze komen te laat aan de bushalte, de laatste bus rijdt net weg. Er zit niets anders op dan een tocht door het donkere woud om thuis te geraken. Meester Slop kent de kortste weg naar huis en de andere leerkrachten volgen hem blij. Maar in het woud zitten 10 harige monsters die zin hebben in een smakelijke leerkracht. Tijdens de tocht verdwijnen de leerkrachten een voor een, tot alleen juf Marjolein overblijft. Maar dat is een echte kleuterjuf, die weet wel hoe ze met monsters om moet gaan…

Dit voorleesboek zullen alle kleuters geweldig vinden. Een na een verdwijnen de leerkrachten, telkens staat er eentje minder op de tekening die uitloopt over 2 bladzijden. De tekst op rijm is speels en vrolijk, die zorgt ervoor dat iedereen mee aftelt, van 10 naar 1. En dan volgt het speciale slot, waarbij juf Marjolein toont hoe je monsters aan moet pakken. Een slot dat elke kleuterjuf met veel plezier zal voorlezen.
Tijdens de tocht door het woud is het erg grappig om te zien hoe elke leerkracht door de monsters meegenomen wordt. Elke illustratie is dan ook een zoektocht naar waar de monsters verstopt zitten en wie ze meenemen.
Een grappig, griezelig voorleesboek voor moedige juffen en meesters.

Mik Ghys - september 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Ross Montgomery   

Illustrator
Sarah Warburton   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2022

ISBN
9789021426822

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Ten Delicious Teachers

Vertaler(s)
Thérèse Vriens
Jacques Vriens