Thuis

Coverafbeelding van: Thuis

Trefwoord(en)
huizen
thuis
wonen
leven

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

De maker van dit boek zet alle mogelijke huizen en thuizen op een rijtje. Dit via ingetogen schilderijen waarin gouache en inkt gecombineerd worden in sobere maar sfeervolle tinten.
Thuis is een huis op het land, maar het kan ook een appartement in de stad zijn. Het kan een boot zijn of een wigwam, een paleis of een ondergronds hol. Het kan zelfs een schoen zijn. En iedere bewoner bewoont zijn of haar huis op eigen manier. Zoals de Franse mensen in Franse huizen of de bewoners van Atlantis in huizen onder water. Er zijn opgeruimde huizen en rommelhuizen, hoge huizen en lage. Zeehuizen, bijenhuizen, holleboomhuizen, en vele andere mogelijkheden. Hoe woont een Japanse zakenman? Of een Noorse god? En hoe woont een baboesjka? En een maanmannetje? … En tot slot, hoe en waar woon jij?

Carson Ellis gaat geen mogelijkheid uit de weg. Zij brainstormt er op los en verzint de meest mogelijke opties van huizen en wonen. Mooi hoe zij de grens tussen realiteit en fantasie doet vervagen en hoe zij de lezer/kijker meeneemt in een geslaagde huizencarrousel.
De tekst is eenvoudig. Korte zinnetjes ondersteunen de sfeervolle prenten vol details waarin je je graag laat meevoeren.
Een mooi en eigenzinnig werk dat veel stof kan doen opwaaien tot reflectie over eigen wonen en leven.

Eric Vanthillo - april 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Ellis Carson   

Illustrator
Ellis Carson   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2016

ISBN
9789025870386

Aantal pagina's
34

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Home

Vertaler(s)
Studio Bos