Thuis in theater

Coverafbeelding van: Thuis in theater

Trefwoord(en)
theater
zoeken
boek zonder woorden

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Barbara Wyckmans, voormalig directeur van HetPaleis te Antwerpen, had het idee, Pieter De Poortere, Vlaams striptekenaar en cartoonist, voerde het uit en uitgeverij Vrijdag ging mee in zee voor de publicatie. Deze samenwerking resulteerde in het grote zoekboek waarin je via 12 dubbelpagina-grote zoekplaten rondgeleid wordt in het theater.
De eerste prent geeft een mooi overzicht van Antwerpen en toont je de bekende gebouwen op één grote prent samen. Daarna wordt er ingezoemd op HetPaleis aan de buitenkant en de volgende prent loodst je binnen. Zo ontdek je het ganse theater voor en achter (en onder en boven) de schermen. De kassa’s, de foyer, de vestiaire, de balletzaal, allerlei creatieve nevenruimtes, het restaurant, de kleine theaterzaal, de kleedkamers, het kapsalon, de burelen, de toiletten, de vergaderzalen, de opslagruimtes in de kelder, het podium als het doek nog toe is en de technici in de weer, het publiek in de zaal, het podium tijdens en na de voorstelling, enzovoort. Noem een plaats in het gebouw en je vindt het terug op een of andere zoekplaat.
De Poortere legt verbanden tussen platen door figuren terug te laten komen. Zo ontdek je kleine verhaallijnen die je zelf verzint. Zoals de brandweerman die het vuur niet zo makkelijk vindt, of Sinterklaas die zijn paard achterlaat bij de vestiaire, de kinderen die zich verkleden in Roodkapje, enz …
Stof genoeg voor uren zoek-, ontdek- en vertelplezier. Je herkent Antwerpen en HetPaleis met gemak in de prenten. En zelfs een aantal medewerkers van HetPaleis herken je vaag, wat voor volwassenen soms leuke vondsten oplevert. Ook Sven Gatz kan je vinden (in de zaal), en nog andere bekenden. Maar het geheel is voldoende ruim en veelzijdig om de anekdotiek te overstijgen. Zodat iedereen, kind aan huis of niet aan HetPaleis, aan zijn trekken komt met dit originele zoekboek.
Een originele voltreffer die ook goed bruikbaar is als opwarmer voor je het theater bezoekt met je kind. Maar even goed erna om alle indrukken een plaats te geven. En natuurlijk ook op zich zonder meer. Veelzijdigheid troef dus.

Eric Vanthillo - juli 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Barbara Wyckmans

Illustrator
Pieter De Poortere   

Uitgeverij
Vrijdag   


Jaartal
2016

ISBN
9789460014666

Aantal pagina's
30

Prijs
€19,95