Thuis

aanrader Coverafbeelding van: Thuis

Trefwoord(en)
aarde
buitenaardse wezens
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Mark Janssen bedacht weer een prachtig prentenboek zonder woorden. Grote illustraties, gespreid over twee pagina’s, vertellen een warm en sfeervol verhaal. Dankzij de tekst op de achterzijde van het boek weten we dat een meisje, Ava, en haar hondje Wolfie kennis maken met een ruimtewezen, Moon, dat per ongeluk op de planeet Aarde belandt. Ava leidt Moon rond en toont hem de dieren in de jungle, de vissen onder water, een dorp van mensen die in het woud wonen en nog meer mooie plekken. Daarna slapen ze samen in de jungle. Maar Moon vertrekt weer en laat Ava droevig achter. Ze kijkt hoopvol naar de sterren. Zou Moon nog terugkomen?

Het hele verhaal wordt verteld zonder woorden. Het wordt wel ingeleid met de zin ‘Hoe gelukkig ben je als je kunt zeggen: ‘Ik ben thuis.’’ Daarna mag je zelf het verhaal onder woorden brengen, als voorlezer of in dialoog met je luisteraars. Daardoor leeft dit verhaal, want het kan telkens een beetje anders gelezen worden.
De illustraties zijn overweldigend, ze nodigen uit om samen met Ava, Wolfie en Moon de Aarde te ontdekken. Ze zijn kleurrijk, sfeervol en laten je dromen. Net zoals ze Moon laten dromen over een thuis. Want natuurlijk keert hij terug, en niet alleen. Hij lijkt zijn thuis gevonden te hebben, op Aarde en vooral bij Ava. Met al die prachtige illustraties heeft dit verhaal geen woorden nodig, die maak je zelf. Zelfs bij de warme schutbladen, waarbij vooraan Ava en Wolfie alleen op wandel zijn en ze achteraan het gezelschap hebben gekregen van Moon en zijn vriendje.
Een warm boek dat je laat thuiskomen. Een aanrader.

Mik Ghys - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Mark Janssen   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2023

ISBN
9789047715955

Aantal pagina's
25

Prijs
€17,99