Thin Air

Coverafbeelding van: Thin Air

Trefwoord(en)
thrillers
spanning
vliegen
liegen
moord

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

De zeventienjarige Emily krijgt, samen met nog elf andere studenten, de kans om een belangrijke beurs te winnen. Daarvoor vliegen ze vanuit Amerika naar Parijs waar ze een aantal proeven zullen moeten weten te volbrengen om zo tot een winnaar te komen. Helaas worden ook al tijdens hun vlucht hun capaciteiten getest. Dus staan de zenuwen al gespannen. Plots gebeuren er vreemde dingen, worden er leugens aan het licht gebracht. Zodanig zelfs dat één van de deelnemers zich in het toilet van het leven beroofd. Of is ze vermoord? De spanning stijgt ten top.

Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Emily, in de ik-vorm. De lezer kijkt dus door haar ogen naar haar omgeving. Maar meer nog krijgt de lezer een beeld van haar angsten en twijfels. Ook haar gevoelens tegenover haar beste vriendin die in Amerika is achtergebleven en haar hart dat sneller klopt bij enkele van de jongens in de groep worden uitgebreid beschreven. Zodanig zelfs dat dit de spanningsboog van het verhaal soms doet verslappen. Emily ontdekt dat alle deelnemers anders zijn dan hoe ze zich hebben voorgesteld of hoe ze zich gedragen. In haar zoektocht naar de moordenaar aan boord van het vliegtuig zet ze zichzelf – en de lezer – dikwijls op het verkeerde been.
Uiteindelijk valt de ontknoping nogal tegen en heeft de moordenaar zich veel moeite getroost om zijn doel te bereiken.
Spannende ontspanningslectuur met uitgebreide beschrijvingen van de onzekerheden en leugens die iedereen in de groep lijkt te hebben.

Pol Van Damme - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Kellie M. Parker   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2023

ISBN
9789000390175

Aantal pagina's
333

Prijs
€21,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Thin Air

Vertaler(s)
Mariëtte van Gelder