The Secrets of Dumbledore/De geheimen van Perkamentus: Het complete filmscenario – Fantastic Beasts, deel 3

Coverafbeelding van: The Secrets of Dumbledore/De geheimen van Perkamentus: Het complete filmscenario – Fantastic Beasts, deel 3

Trefwoord(en)
magie
avontuur
fabelwezens
machtsstrijd

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Dit boek is reeds het derde deel in de reeks ‘Fantastic beasts’, met avonturen die zich afspelen lang voor de populaire belevenissen van Harry Potter. Hoofdpersonage is de jonge tovenaar Newt Scamander, een magiezoöloog die door professor Albus Perkamentus ingeschakeld wordt om een machtsgreep in de tovenaarswereld te helpen verijdelen. De duistere tovenaar Grindelwald probeert de macht in handen te krijgen, gesteund door heel wat volgelingen. Newt en zijn vrienden moeten met de hulp van Perkamentus Grindelwald verslaan. Maar kan dat wel?

Dit verhaal werd net als de vorige delen in deze reeks neergeschreven in scenariovorm. Dat leest wat minder vlot maar na een poosje went het wel. De teksten tussen de dialogen geven immers veel informatie over wat zich allemaal afspeelt in de onmiddellijke omgeving, waardoor je een goed beeld krijgt van de situatie. In je fantasie speelt zich dan ook een film af, daar helpen die opmerkingen natuurlijk bij. De tekst voorziet ook korte pauzes waarin acteurs of filmmakers hun visie geven op de films, acteerprestaties of inkleding. Er staan ook heel wat foto’s en schetsen in dit boek die allemaal te maken hebben met de film. Daardoor is dit niet alleen een avonturenverhaal, maar ook gedeeltelijk een informatief boek.
Het verhaal op zich lijkt vrij kort, maar dat zal geen obstakel vormen om er toch een langspeelfilm van te maken. De visuele effecten zullen zeker de moeite zijn, dat kan je in de regieaanwijzingen al lezen.
Een spannend deel in de fantasievolle reeks ‘Fantastic Beasts’

Mik Ghys - september 2022

Zoek op bib.be

Auteur
J.K. Rowling   
Steve Kloves

Uitgeverij
De Harmonie   


Reeks
Fantastic Beasts

Jaartal
2022

ISBN
9789463361552

Aantal pagina's
281

Prijs
€24,90


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore - The Original screenplay

Vertaler(s)
Elbert Besaris