The non-planner datebook (Ndl editie)

Coverafbeelding van: The non-planner datebook (Ndl editie)

Trefwoord(en)
dagboek
schrijven
creativiteit

Genre
hobby

Vanaf
12 jaar

Keri Smith is een Canadese schrijfster, illustrator en guerilla-kunstenaar. Zij publiceerde tal van doeboeken over creativiteit. Stuk voor stuk opvallende en originele werken vol verbeelding die je eigen creativiteit aanboren en aanwakkeren.
Elk boek dwingt je om buiten de lijntjes te denken en te handelen onder haar motto: ‘Als je jezelf uitdaagt en uit je vastgeroeste patronen breekt, vergroot je je wereld. En daar word je gelukkig van.’
In dit boek speelt zij met het concept van dagboeken. Dit natuurlijk op haar eigenzinnige, speelse, originele en grappige relativerende wijze.
Zoals in haar andere boeken zijn het weer die hoge mate van interactiviteit en originaliteit die dit boekje zo bijzonder maken. Wat begint als een boek van keri Smith, zal weer eindigen in een hoogst persoonlijk boek van de lezer zelf.
Maar eer je zover bent, is er heel wat ‘werk’ aan de winkel…
Omdat in een jaar vele zaken zich herhalen, gebeurt dit ook in dit boek.
Zo vind je er verschillende lege pagina’s in met de opdracht: ‘Ik ga nu zitten om over mijn dag te schrijven, ook als er niets speciaals is gebeurd (even rust is goed voor me). Opmerking: Dit is ook een dagboekbladzijde.’
Of pagina’s met eenvoudige afbeeldingen van bergen, huizen, dieren, regendruppels, of andere zaken waarin en waarnaast je allerlei aantekeningen kan maken of lijstjes kan schrijven.
Andere pagina’s geven je de kans om ‘er nog wat aan toe te voegen’. Of vragen je naar ‘snippertjes van dingen die zijn gebeurd’ of ‘dingen die je heel graag zou willen herinneren’. Of ‘dingen om te vergeten, om te verzamelen, om te maken, die je beter los kunt laten, …’
Een aantal in te vullen lijstjes verruimen je blik op de wereld of je gedachten. Zoals de ‘minilijst van dingen die je ziet als je nu opkijkt’. Of de ‘minilijst van dingen waar je op dit moment heel tevreden over bent. Of de ‘minilijst van lekkere geurtjes’. En nog veel meer.
Op sommige pagina’s word je gevraagd om een zwerfdag te beleven, of een dag van besluiteloosheid. En die dan chronologisch te noteren.
Doorheen het boek vind je ook 12 maandkalenders, zelf in te vullen en in te kleuren. Met telkens het opschrift: ‘Maand in een oogopslag. Met ruimte voor spontane beslissingen.’ En een enkele keer met de opmerking: ‘Doe vandaag iets anders’.
Kortom, dit is een klein boekje, maar met een inhoud waar je lang zoet mee bent. Een jaar lang als je wil. Een boekje dat je na een tijd niet meer missen kan. En als het volgeschreven is (en het jouw persoonlijk dagboek is geworden), dan verlang je waarschijnlijk naar een nieuw, blanco exemplaar.

Eric Vanthillo - februari 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Keri Smith   

Illustrator
Keri Smith   

Uitgeverij
Het Spectrum   


Jaartal
2012

ISBN
9789000308217

Aantal pagina's
96

Prijs
€10,99


Vertaald uit
Engels