Tello gaat naar toneel (+ dvd)

Coverafbeelding van: Tello gaat naar toneel (+ dvd)

Trefwoord(en)
theater
bezoeken
toneel

Genre
informatief

Vanaf
4 jaar

4Hoog, een theaterproductiehuis uit Gent, maakte een filmpje (9’20”) met daarbij een prentenboek om kinderen voor te bereiden op hun eerste theaterbezoek. Hiervoor putten zij uit hun jarenlange ervaring als theatermakers en -spelers.
Tello is een lieve knuffel die op een konijn lijkt. Hij gaat voor het eerst naar toneel, in de rugzak van Omar. Als de kinderen toekomen in het theater is de verwondering groot. Jassen uit en aan de kapstok in de vestiaire, nog snel naar het toilet, … Als de lichten uitgaan in de zaal begint het toneelstuk. Ondertussen kruipt Tello uit de rugzak in de vestiaire. Terwijl hij weent omdat hij zich eenzaam voelt, komen ook de andere voorwerpen tot leven: de jas, de boekentas, de sjaal, … Zij lichten Tello in over wat toneel is en waarom zij achtergebleven zijn in de vestiaire. Tello vindt het maar niks, kruipt uit de rugzak en gaat op pad in het theatergebouw, op zoek naar het toneel.
Dit verhaal is een geslaagde mengvorm tussen fantasie en realiteit. Het geeft volwassen begeleiders de juiste tools in handen om erg jonge kinderen voor te bereiden op hun (al dan niet eerste) theaterbezoek. Tegelijkertijd is het boek zelf aantrekkelijk genoeg als prentenboek waarin de kinderen het verhaal zelfstandig kunnen lezen/bekijken. De tekst is zeer eenvoudig en de prenten zijn een mooie mix tussen stills uit de film met poppen en voorwerpen en sfeervolle, ruw geborstelde olieverfschilderijen.
Tot slot krijg je achteraan als volwassene nog bruikbare tips om aan de slag te gaan met zowel boek als film en om je kinderen goed voor te bereiden op hun theaterervaring.
Een totaalconcept dus dat welkom is en bruikbaar voor velen!
Vandaar een onmisbaar werk in elke groep die (voor het eerst) naar toneel gaat!

Eric Vanthillo - mei 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Dieter Deswarte
Marieke De Munck

Illustrator
Marieke De Munck
Ruth De Jaeger

Uitgeverij
4Hoog Productiehuis   


Jaartal
2015

ISBN
9789090288598

Aantal pagina's
34

Prijs
€15,00