Te veel troep!

Coverafbeelding van: Te veel troep!

Trefwoord(en)
milieu
recyclage
verzamelen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

De eksters Mo en Bo bouwen een nest in de allerhoogste boom. Voor dat nest gebruiken ze een tijdschrift om de binnenkant te bekleden. Wanneer ze er vier eitjes in gelegd hebben, kijken ze nog eens goed rond. Ze bekijken de advertenties van het tijdschrift en willen voor hun kuikens nog wat extra spullen. Dus beginnen ze de gekste dingen aan te slepen om hun nest mooi te maken. Maar ze willen steeds meer, ze zijn niet meer te stoppen. Tot alle troep naar beneden stort en alle dieren moeten helpen om alles op te ruimen.

Wat de eksters allemaal aansleuren om hun nest mooier te maken is hilarisch. Het begint meteen met twee koekoeksklokken, daarna met een volle vuilnisbak, een oude kinderwagen, vier fietsen en zelfs een auto. Natuurlijk is het dan te voorspellen dat alles naar beneden zal vallen. Toch krijgt sommige rommel nog een goede bestemming. En de rest verdwijnt weer in de vuilnisbak.
De tekst op rijm zorgt voor een prettig voorleesritme, waarbij de verzameldrang van de eksters extra benadrukt wordt. De kleurrijke, gedetailleerde illustraties zijn uitnodigend en laten je vol spanning zien hoe de berg rommel in het nest groeit. En het is enorm leuk om alle grappige details in de illustraties te ontdekken.
Een grappig voorleesverhaal over rommel verzamelen en recycleren.

Mik Ghys - juli 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Emily Gravett   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2024

ISBN
9789047715313

Aantal pagina's
33

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Too much stuff

Vertaler(s)
Johanna Rijnbergen