Tante Teefje

Coverafbeelding van: Tante Teefje

Trefwoord(en)
tante
familie
pesten
wraak
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Harry, het neefje van Klaas, is irritant. Maar zijn moeder, tante Teefje, is veel veel erger dan hij. Iedereen denkt dat zij lief, grappig, vrolijk en sportief is, maar in huis achter gesloten deuren is zij gemener dan de gemeenste feeks. “Zij is slecht en akelig en rot – van op haar vel tot op het bot”. Als Klaas weer eens moet gaan logeren bij haar, pakt zij hem grondig aan. Zij noemt hem Klaas, dwaas, pindakaas en knijpt hard in zijn billen. Zij geeft haar zoontje chocola, aan Klaas geeft ze kattenkeutelkoek. Als avondeten zijn er frietjes met kip en frikadellen, maar Klaas krijgt soep van snottebellen. ’s Avonds mag hij niet meekijken naar tv en moet hij gaan slapen op de mat naast de wc. Maar dan… Tijdens de nacht als iedereen slaapt… Maakt Klaas een wonderpil… De gevolgen zijn niet te overzien…

Dit hilarische prentenverhaal bulkt van de wrede fantasie en de zwarte humor. Heerlijk overdreven! De tekst op rijm heeft een goede vaart en laat zich vlot voorlezen. Het rijmen is zeker een meerwaarde en klinkt nergens geforceerd. Mooi dat het rijmschema regelmatig wisselt.
De al even hilarisch uitvergrote illustraties versterken het verhaal. De illustrator schetst met speelse lijnen cartooneske prenten die expressief en meer dan duidelijk zijn. Zo versterken zij de wrede fantasie op gepaste wijze. De keuze van enkel fel groen in combinatie met wit en zwart geeft een mooie rust aan het geheel. Duidelijk een boek waarbij tekst en tekeningen én de totale vormgeving van ‘quod. voor de vorm’ elkaar versterken en optillen tot een opvallend geheel dat je niet zomaar opzij legt.

Eric Vanthillo - juli 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Ruth Verstraeten

Illustrator
Eva Mouton   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2017

ISBN
9789059088214

Aantal pagina's
46

Prijs
€16,99