Taart

Coverafbeelding van: Taart

Trefwoord(en)
jezelf zijn
opkomen voor jezelf

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

In een grote grijze stad woonde een bakker die heel goed taart kon bakken. Ze zagen er zo mooi uit dat iedereen er naar wou kijken, maar ze kopen deden ze niet. Ze waren gewoon te mooi. Daarom werd de bakker zo arm dat hij uiteindelijk nog maar drie kleine, zoete broodjes kon bakken. Die verkocht hij wel, en zo snel dat hij, voor hij weer een mooie taart kon bakken, nieuwe broodjes moest bakken. Steeds meer broodjes moest hij bakken, tot hij rijk was, maar erg ongelukkig. Dus zat er maar één ding op…

Op de achterkant van het boek staat ‘een prachtig prentenboek over kiezen tussen je hart en je verstand’. Dat thema is erg duidelijk in het verhaal verwerkt. Je ziet en voelt de passie van de bakker voor het maken van mooie taarten. Dat maakt hem gelukkig. Dat niemand de taarten wil kopen, is dan ook een grote teleurstelling. En geld maakt niet gelukkig, dat valt op wanneer de bakker steeds meer zoete broodjes moet bakken. Het is een ware overrompeling van lawaaierige en ruziemakende klanten, die geen waardering hebben voor zijn mooie taarten.
De auteur vertelt met warmte het verhaal van deze bijzondere bakker. Hoe zijn leven verandert wanneer hij zijn passie niet meer volgt, en hoe hij daarmee omgaat. Dat contrast is ook knap verwerkt in de expressieve illustraties. Enerzijds heb je de passionele, vrolijke bakker en anderzijds de lawaaierige en ruziemakende klanten, waardoor de bakker al zijn geluk kwijt raakt. Met een prachtig wensvervullend einde, waardoor de boodschap van het verhaal mooi naar boven komt.
Een voorleesverhaal om je te laten nadenken over hoe je moet kiezen tussen je hart en je verstand.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Meneer Zee   

Illustrator
Dorien Bellaar   

Uitgeverij
Horizon   


Jaartal
2020

ISBN
9789463962384

Aantal pagina's
33

Prijs
€13,99