Swinging Christmas

Coverafbeelding van: Swinging Christmas

Trefwoord(en)
Kerstmis
muziek
vriendschap
boeken

Genre
prentenboek

Vanaf
9 jaar

Robin woont in een saai dorp ergens in de heuvels waar nooit iets gebeurt. Op een dag, ergens rond Kerstmis, moet hij van zijn moeder een mand met lekkers brengen naar de oude kluizenaar Bernard in zijn oude huis diep in het donkere bos. De ontmoeting valt echter, tot zijn grote verrassing, reuzegoed mee. Er ontstaat een warme vriendschap tussen hen beiden. Bernard vertelt over zijn grote liefde, de mooie jazz-zangeres, hoe zij hem betoverde met haar zoete stem en hoe zij later wegkwijnde in het donkere bos. Hij vertelt hem ook over de kracht van boeken en verhalen en muziek. De vriendschap met de oude man verandert heel zijn leven.
Lacombe neemt veel hooi op zijn vork met de bewerking van deze novelle. Het verhaal swingt van hoogtepunt naar hoogtepunt en gaat vrij snel. Je mist nuance en geleidelijkheid. Vele thema’s worden aangekaart zonder voldoende uitwerking. Maar zijn prenten maken alles goed. In zijn gekende dromerige sfeer schildert hij mooie taferelen die je emoties aanspreken. Soms misschien iets te zoetgevooisd, maar de liefhebber zal zich daar niet aan storen.
De bijgeleverde cd met daarop 5 liedjes van Olivia Ruiz met The Red Star Orchestra klinkt hemels. Als een mooie soundtrack bij het lezen en bekijken van dit boek.
Tot slot, de totale vormgeving van dit boek is tot in de puntjes verzorgd. Het geeft je als lezer/kijker het gevoel dat je een musthave in handen hebt.

Eric Vanthillo - april 2014

Zoek op bib.be

Auteur
Olivia Ruiz

Illustrator
Benjamin Lacombe   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2013

ISBN
9789044820843

Aantal pagina's
40

Prijs
€34,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Swinging Christmas