Swingen als een kangoeroe

Coverafbeelding van: Swingen als een kangoeroe

Trefwoord(en)
muziek
zingen
dans
spelen
fantasie

Genre
hobby

Vanaf
5 jaar

Een boek, een cd én een website met daarop ook interactieve digibordlessen: een totaalpakket om muziek op een prettige manier aan te bieden aan kinderen tussen 3 en 8 jaar. Jeroen Schipper heeft kosten noch moeite gespaard om originele liedjes – 24 in totaal – te componeren en erbij prettige activiteiten te verzinnen die het muziekonderricht verdiepen. De onderwerpen zijn divers en voor iedereen herkenbaar en toepasselijk: een dansje doen, een dikke zwarte vlieg die steeds om je oren vliegt, de brandweerman, emoties als verdriet of andere, bouwen, rovers, kabouters, winter, kerstmis, wereldkeuken, vliegen als een vogel, monsters die musiceren, heksen, enzovoort.
Bij de liedjes horen verschillende spelactiviteiten: begeleiden op eenvoudige instrumenten, dansen, uitbeelden, groepsspelen in de ruimte, bewegingsspelen, …
Ook de taal wordt gestimuleerd. Meezingen, memoriseren, … Er zijn zelfs enkele liedjes in het Engels of in de beide talen.
Qua doelgroep zijn vele liederen te moeilijk voor de jongste doelgroep. Maar toch komen zij ook aan hun trekken.
Op de cd klinken de liedjes vrolijk en helder. Diverse composities (met oog voor vele stijlen van over de hele wereld) verrassen je voortdurend en stimuleren je om ze mee te zingen.
De website bied je nog veel meer materiaal: de liedjes in meezingversie, de liedteksten, muzieknotaties, dansvideo’s en interactieve digibordlessen. Een hele boterham, kant en klaar bruikbaar in elke groep of klas waar aan muziek gedaan wordt. De makers spreken ook over thuisgebruik. Zou kunnen. Maar alles is toch wel duidelijk gericht op groepen. En tevens is de gehele publicatie niet aantrekkelijk genoeg voor individueel gebruik. Het is echt wel een werkboek. Tenzij voor muzikale ouders en hun al even muzikale kinderen.

Eric Vanthillo - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Jeroen Schipper   

Illustrator
Kerstin Zabransky   

Uitgeverij
SWP   


Jaartal
2019

ISBN
9789088506413

Aantal pagina's
103

Prijs
€42,00