Suzie Ruzie en het schaartje

aanrader Coverafbeelding van: Suzie Ruzie en het schaartje

Trefwoord(en)
spelen
knippen
kattenkwaad
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Suzie Ruzie is een eigengereide kleuter met zin voor initiatief en met een ongebreidelde fantasie.
Als zij zich verveelt (nadat beer buikpijn heeft en dus niet meer wil spelen en de potloden bot zijn, de puzzel niet meer past en de nieuwe pop al kapot is en hond naar rust verlangt…) hoort zij plots een stemmetje uit de bovenste lade van de kast: schaar heeft honger. Eerst naar meisjesharen en dat vindt Suzie een leuk idee want dan kan mama niet meer van die stomme vlechtjes maken. Maar de honger is niet te stillen. Hond moet er ook aan geloven. En de gordijnen, en beer, de cactus, de stoel en de lamp, de haag van de buurman en zijn poedel en zijn broek, de hond aan de leiband en de boodschappentas van de oma en de broeksriem van de politieagent, en nog veel meer. Tot de schaar in de vinger van Suzie knipt. Dan is de pret uit. Maar als de schaar moe is en gaat slapen en Suzie plannen wil maken voor morgen, komt er een ander geluid uit de kast…

Robben en Leroy creëerden een nieuw personage waarvan er nu meteen 2 boeken op de markt verschenen. Dit en ‘Suzie Ruzie en de stinkvinger’. Hopelijk volgen er nog meer.
Want met een dolle fantasie, gemengd met een onverzadigbare deugnieterij, laten zij Suzie de dingen beleven waar elk kind van droomt. In een zodanig overdreven stijl dat het geheel hilarisch wordt.
De tekst ontspruit als het ware uit het hoofd van Suzie die zich nooit van enig kwaad bewust is. Alsof de schaar haar dwingt tot al deze rebellie. Heerlijk!
Terwijl de prenten er niet om liegen. Je ziet de omgeving van Suzie en hoe zij daar de spullen overhoop haalt. Hoe zij in een wip een onoverzienbare chaos creëert en dan niet beter weet dan zich te verplaatsen naar een andere locatie. Om ook daar aan de slag te gaan. Met het gevolg een rollercoaster van chaos en ‘ongewilde’ ongelukjes…
Heerlijke overdrijving en hilarische humor. Maar wel een die grenst aan de realiteit van ieders droom.
Vandaar dat we mogen hopen dat er nog meer avonturen van Suzie zullen verschijnen. En daarom nu alvast een stevige aanrader.

Eric Vanthillo - maart 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Jaap Robben   

Illustrator
Benjamin Leroy   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2016

ISBN
9789025761646

Aantal pagina's
30

Prijs
€12,95