Suzie Ruzie en de stinkvinger

aanrader Coverafbeelding van: Suzie Ruzie en de stinkvinger

Trefwoord(en)
spelen
geuren
kattenkwaad
humor
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Suzie Ruzie is een eigengereide kleuter met zin voor initiatief en met een ongebreidelde fantasie.
Het is maandag en opa past op haar. Maar hij slaapt. En buiten regent het. Dan maar een spelletje met de hond: ‘Raad eens wat je ruikt’. Eerst laat hond haar van alles ruiken: een bloem uit de vaas, mama’s dure crème en een heerlijke taart recht uit de oven. Dan is het de beurt aan Suzie. Zij steekt haar vinger in … en hond gaat op zoek naar wat hij ruikt. Is het de vieze kaas uit de koelkast? De schimmelperzik uit de fruitschaal? De zweetsok van opa? Neen! Het is… En daarna start een nieuw spelletje waarvan de regels heel gemakkelijk zijn: ‘Mondje open en ogen dicht’ …

Robben en Leroy creëerden een nieuw personage waarvan er nu meteen 2 boeken op de markt verschenen. Dit en ‘Suzie Ruzie en het schaartje’. Hopelijk volgen er nog meer.
Want met een dolle fantasie, gemengd met een heerlijke deugnieterij, laten zij Suzie de dingen doen waar elk kind van droomt. In een zodanig overdreven stijl dat het gebeuren hilarisch wordt.
De tekst ontspruit als het ware uit het hoofd van Suzie die zich nooit van enig kwaad bewust is. Alsof haar fantasie gewoon en alledaags is. Heerlijk!
Terwijl de prenten er niet om liegen. Je ziet hoe hond probeert om haar te volgen en mee te spelen. En hoe zij hem telkens een stapje voor is. Zodat zij hem met de grootste sympathie in het rolletje van de zielige stumper dwingt.
Heerlijke overdrijving en hilarische humor. Maar wel een die grenst aan de realiteit van ieders stoute dromen.
Vandaar dat we mogen hopen dat er nog meer avonturen van Suzie zullen verschijnen. En daarom nu alvast een stevige aanrader.

Eric Vanthillo - april 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Jaap Robben   

Illustrator
Benjamin Leroy   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2016

ISBN
9789025761653

Aantal pagina's
30

Prijs
€12,95