Superteek!

Coverafbeelding van: Superteek!

Trefwoord(en)
natuur
vakantie
dokters

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Jop en zijn ouders gaan op vakantie. Ze trekken naar een hut aan een meertje en bij een bos. Jop wil vooral genieten van zijn opblaasboot, die moet zeker mee op reis. Zijn ouders proppen ondertussen de auto vol met eten en kleding. Onderweg worden ze tegengehouden door de politie omdat ze te traag rijden op de snelweg. Dat komt omdat ze zo zwaar geladen zijn. Ze moeten eten weggooien en spullen achterlaten. Jops ouders laten vooral kleding achter, tot ongenoegen van Jop. Die heeft immers een waarschuwing voor superteken gehoord op de radio. Na aankomst bij de hut willen Jops ouders meteen gaan wandelen in het bos. Omdat ze niet willen luisteren naar Jops waarschuwingen voor de superteken, bedenkt hij een plan. En dat werkt verrassend goed…

Naast de vele waarschuwingen voor teken in het bos is dit verhaal ook erg grappig. Jops ouders doen gewoon waar ze zin in hebben. Ze zijn zo vol van hun vakantie dat ze geen waarschuwingen horen. Jop is daardoor de slimste van de familie, hij zorgt ervoor dat zijn ouders toch rekening gaan houden met teken.
Het verhaal wordt duidelijk verteld in stripvorm, met vlotte dialogen en grappige illustraties. Deze strip zet aan tot lezen voor kinderen met AVI 7 / E5.

Mik Ghys - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jørgen Hofmans   

Illustrator
Marieke van Ditshuizen   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
AVI-strips

Jaartal
2020

ISBN
9789048737239

Aantal pagina's
31

Prijs
€10,50