Superjuffie in Australië

Coverafbeelding van: Superjuffie in Australië

Trefwoord(en)
Australië
dierenliefde
redden
brand

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Juf Josje is een speciale juf. Soms hoort ze een noodkreet van een dier dat haar hulp nodig heeft. Dan eet ze een krijtje, verandert in Superjuffie en snelt ter hulp. Haar kersverse man Hakim hoopt dat ze tijdens hun huwelijksreis naar Australië niet weggeroepen wordt. Maar dat lukt natuurlijk niet. Al snel heeft een kleine wombat haar hulp nodig, en daarna een kangoeroe. Hakim en Superjuffie willen een week als vrijwilliger helpen bij een koalaopvang. Daar merken ze dat de zalf die koala’s nodig hebben wanneer ze verbrand zijn, erg duur is. Zo duur dat de opvang bijna geen geld meer heeft en zal moeten sluiten. Tijdens een brand redt Superjuffie heel veel koala’s uit de bomen. Maar ze is niet tevreden tot ze de maker van de zalf  ontmoet. Misschien kan hij de zalf goedkoper maken? Of is er iets anders aan de hand?

Superjuffie zou Superjuffie niet zijn als ze niet zou proberen om nog meer dieren te helpen dan degene die haar hulp zelf nodig hebben. Met de hulp van 4 van haar leerlingen komt ze aan het adres van de maker van de koalazalf. Daardoor belandt ze natuurlijk in de problemen, waardoor dit verhaal niet alleen over het helpen van dieren gaat, maar ook een spannend avontuur wordt. Haar leven is in gevaar maar dan duikt er hulp op van de dieren die ze net zelf geholpen heeft. Zo ontstaat er een mooie wisselwerking tussen helpende mensen en helpende dieren. Zij zijn de ‘goeden’ in dit verhaal, terwijl de maker van de zalf en zijn vrouw de ‘slechten’ zijn. Een duidelijke zwart-wit voorstelling, zodat je zeker weet dat Superjuffie de heldin van het verhaal is.
Haar vier enthousiaste leerlingen kunnen dit keer niet mee op avontuur, maar volgen alles van thuis uit op. Hun verrassing bij het vertrek, een zelfgemaakt boek over de belangrijkste dieren in Australië’, komt tussen de avonturen van Superjuffie aan bod in het boek. Zo krijg je meer info over de verschillende dieren waar Superjuffie mee te maken krijgt, met interessante weetjes.
Opnieuw een boeiend en grappig avontuur van Superjuffie.

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Janneke Schotveld   

Illustrator
Annet Schaap   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Reeks
Superjuffie

Jaartal
2021

ISBN
9789000373659

Aantal pagina's
165

Prijs
€14,50