Superjuffie en het apencircus

Coverafbeelding van: Superjuffie en het apencircus

Trefwoord(en)
superhelden
dieren
helpen
circus

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Het is vakantie en dat vindt juf Josje erg fijn. Nu hoeft ze niet de hele dag op haar hoede te zijn voor meester Snor. Die mag haar Superjuffie-geheim niet ontdekken want dan mag ze zeker geen les meer geven op school. Maar meester Snor lijkt problemen te hebben en Superjuffie weet niet hoe ze hem kan helpen. Net dan komt er een circus in de stad. Al snel wordt Superjuffie om hulp gevraagd, nog wel tijdens de voorstelling. Daardoor vangt de circusdirecteur een glimp op van haar vliegkunst. Hij gaat dan ook op zoek naar die fantastische acrobate. Superjuffie probeert de circusdirecteur te mijden, tot ze ontdekt dat hij een aap gevangen houdt. Nu moet ze wel in actie komen.

De hulp van Superjuffie is weer noodzakelijk in dit nieuwe verhaal over haar speciale kracht. Ze raakt betrokken bij een circus dat met moeite nog kan overleven. Terwijl ze probeert om daar alles op te lossen, blijkt haar schooldirecteur ook problemen te hebben. Uiteindelijk zal ze erin slagen om beide problemen op te lossen op een originele manier, en uiteraard met de hulp van haar man Hakim en enkele leerlingen uit haar klas.
De verhalen over Superjuffie zijn telkens leuk en vlot om te lezen. Ze hebben ook altijd een boodschap, vooral gericht naar de omgang tussen mens en dier, en hoe je dieren kan helpen. Zelfs als je geen geheime krachten hebt zoals Superjuffie.
Een vlot verhaal met grappige en droevige momenten, voorzien van speelse illustraties die het verhaal mee opvrolijken.

Mik Ghys - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Janneke Schotveld   

Illustrator
Annet Schaap   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Reeks
Superjuffie

Jaartal
2019

ISBN
9789000366217

Aantal pagina's
157

Prijs
€13,99