Superhelden lusten geen spruitjes

Dit fraai uitgegeven prentenboek met veel informatie oogt als een handleiding voor superhelden met wonderlijke prenten en zelfs een 3D-brilletje waarmee je bepaalde prenten kan bekijken met een indrukwekkende diepte. Een en al verwondering en plezier met de nodige dosis knipogen naar bestaande helden en bekende verhalen.
Het is het hoofdpersonage Fosfo die je op sleeptouw neemt doorheen alle stappen om een heuse superheld te worden: de eigenschappen van superhelden, wat zij moeten en niet mogen, welke superkrachten een superheld doen uitblinken, hoe een superheld eruit ziet doorheen de geschiedenis, enzovoort. Met ook af en toe een test om uit te vinden of jij zelf een superheld of een superschurk bent of om te ontdekken welke superkrachten jij zelf hebt. En daarnaast dagboekfragmenten van hemzelf die het geheel levensecht maken en korte verhalen over bestaande helden ter inspiratie. ‘Last but not least’ ook wat informatie over superschurken, want dat zijn de grootste vijanden van de superhelden.
Kortom, een erg veelzijdig werk over superhelden en alles eromheen.
Het boek valt op door zijn uitgekiende lay-out. Het presenteert zich als een retro-heldenboek waarin dus ook volwassenen zich zullen herkennen. Lacombe leefde zich letterlijk uit in stoere silhouetten en bijbehorende composities. Zeker de 3D-prenten, maar eigenlijk het ganse boek, zuigen je in een wereld ver van hier. Een wereld waarin alles mogelijk is. Waarin je je droom om een superheld te zijn kan realiseren.
Sterk, origineel en knap!

Eric Vanthillo - december 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Sébastien Perez

Illustrator
Benjamin Lacombe   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2015

ISBN
9789044826302

Aantal pagina's
92

Prijs
€29,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Les super-héros détestent les artichauts

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij