Superchill schoolreisje (maar écht…) – Tom Groot, deel 17

Coverafbeelding van: Superchill schoolreisje (maar écht…) – Tom Groot, deel 17

Trefwoord(en)
schooluitstap
humor
familie

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Tom Groot is een warhoofd. Daardoor heeft hij op school al 3 verdrietige gezichtjes op de prestatielijst. Als hij vier gezichtjes heeft, mag hij niet mee op schoolreis. Tom doet zijn best maar hij is nu eenmaal een vergeetkop en een dromer, dus al snel staat er ook een vierde verdrietige gezichtje naast zijn naam. Hij hoopt het goed te maken door zijn huiswerk, een poster ontwerpen, snel te maken. Ook wil hij met zijn vrienden graag naar de nieuwe doedelmuur van de gemeente. Maar Toms vader vergist zich van straat zodat Tom en zijn vrienden op een foute muur schilderen. Toms vader belooft dat hij het zal regelen met de eigenaar, maar Tom is er niet gerust in. Ondertussen moet hij nog heel wat andere zaken die hij heeft doen mislopen, in het oog houden en proberen op te lossen. Want hij heeft een envelop voor zijn zus achtergehouden, is op de familiehoed gaan zitten die opa nodig heeft, heeft de vintage-jurk van zijn moeder verpest, en wil vooral geen verdrietige gezichtjes meer krijgen want hij wil mee op schoolreis. Een hele opgave voor Tom, die voor heel wat spanning (voor Tom) en hilariteit (voor de lezer) zorgt.

De lezer wordt weer meegesleurd in het boeiende leven van Tom Groot. Ook al speelt alles zich af op school, thuis en in het woonzorgcentrum van zijn grootouders, er valt overal heel wat te beleven. Tom vertelt op een luchtige manier oer al wat hij meemaakt. En zoals steeds draaien heel wat gebeurtenissen rond de gekke doedels van Tom. Die doedels zijn meesterlijk, iedereen is er gek op. In dit boek krijgt Tom eindelijk erkenning voor zijn tekenkunst. Ook de tekeningen in dit boek, die alle belevenissen van Tom vertellen, zijn aantrekkelijk. Het zijn expressieve pentekeningen vol actie, ze sluiten dan ook perfect aan bij Toms avonturen.
De vlotte stijl en de vrolijke illustraties zorgen er samen voor dat deze reeks een groot succes kent. En terecht, want ook niet-lezers zijn fan van deze toegankelijke boeken. Leesplezier in woord en beeld.

Mik Ghys - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Liz Pichon   

Illustrator
Liz Pichon   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Tom Groot

Jaartal
2020

ISBN
9789025772833

Aantal pagina's
235

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Tom Gates : Spectacular School Trip (Really.)

Vertaler(s)
Linda Broeder