Super Normaal en de superschurken – Super Normaal, deel 2

Coverafbeelding van: Super Normaal en de superschurken – Super Normaal, deel 2

Trefwoord(en)
superhelden

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Nadat Murph en zijn vrienden, de Superzero’s, de superheldenschool gered hebben van een Superschurk, werden ze opgenomen in de Heldenalliantie. Daardoor kunnen ze opgeroepen worden om misdaden te bestrijden. Maar ze moeten ook terug naar school, waar ze tot hun grote verbazing les moeten krijgen van meneer Flash. Die heeft helemaal geen zin om die Superzero’s in zijn klas te hebben. Hij geeft hen onbenullige taakjes en negeert hen. Toch moet hij stilaan toegeven dat ze, als hij ze toch mee laat oefenen met zijn veelbelovende leerlingen, op een verrassende manier steeds slagen in de gegeven opdracht. Wanneer de grootste Superschurk vanuit zijn gevangenis ontsnapt, proberen de Superzero’s te vermijden dat hij oppermachtig wordt. Plots krijgen ze veel hulp, zelfs uit onverwachte hoek.

Opnieuw belanden de Superzero’s in een situatie die levensbedreigend is voor alle mensen. Maar opnieuw verenigen ze al hun speciale talenten om ervoor te zorgen dat alles weer in orde komt. Hun samenwerking zorgt voor fantastische resultaten, iets dat ze op hun eentje nooit gedaan zouden krijgen. Zelfs belangrijke Superhelden raken hun krachten kwijt tijdens deze belangrijke strijd. De supernormale Murph zorgt voor een slimme inbreng tussen al de superkrachten.
Er zit veel humor in dit verhaal, mooi verpakt in de actie en de spannende momenten. Dat maakt dit avontuur ook zo boeiend. Dat sommige tegenstanders van de Superhero’s inzien dat hun vooroordelen fout waren, zorgt voor extra hulp in benarde tijden. De cartoonachtige illustraties tonen hier en daar een fragment uit het verhaal.
Een spannend en grappig verhaal over een supernormale jongen en zijn vrienden met superkrachten.

Mik Ghys - januari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Greg James
Chris Smith

Illustrator
Erica Salcedo   

Uitgeverij
Moon   


Reeks
Super Normaal

Jaartal
2018

ISBN
9789048844487

Aantal pagina's
387

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Kid Normal and the Rogue Heroes

Vertaler(s)
Willem Jan Kok