Super-duper-pinguïnroetsj

Coverafbeelding van: Super-duper-pinguïnroetsj

Trefwoord(en)
pinguïns
reizen
spelen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

De familie pinguïn gaat op pad. Ze nemen de bus naar het station en vertrekken daar met de trein. Onderweg is er een probleem. Er is een nest bergmarmotten op de rails. Iedereen moet uitstappen en de pinguïns huilen omdat hun reis zomaar stopt. Tot ze beseffen dat ze pinguïns zijn en nooit opgeven. Ze trekken door regen en sneeuw en geraken zo de berg op. Want daar, helemaal bovenaan, is de super-duper-pinguïnroetsj. Ze gaan in de rij staan, lopen het trapje op en glijden dan één voor één de hele berg af. Tot ze weer thuis zijn. En wat doen ze dan? Ze vertrekken opnieuw want iedereen wil nog een keer!

Een vrolijke pinguïnfamilie reist naar het topje van een berg, om dan met de glijbaan weer helemaal naar beneden te glijden. Hun reis verloopt niet volgens plan, maar het doel wordt bereikt en iedereen wil nadien nog een keer.
De opbouw van het verhaal spreekt kleuters onmiddellijk aan. Ze willen snel naar de volgende bladzijde om te zien waar die pinguïns naartoe gaan. De tekst speelt in op die nieuwsgierigheid door herhalingen, geluiden en vragen. Dat zorgt voor een vlotte voorleestekst die de luisteraar betrekt bij het verhaal. De tekeningen zijn grappig en herkenbaar, waarbij het een plezier is om telkens alle pinguïns te bekijken tijdens hun reis.
Een vrolijk reisverhaal met een verrassende bestemming.

Mik Ghys - maart 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Leonie Lord   

Uitgeverij
C. de Vries-Brouwers   


Jaartal
2021

ISBN
9789053418406

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,90


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Super Duper Penguin Slide

Vertaler(s)
Ineke Ris