Striptekenen!

Coverafbeelding van: Striptekenen!

Trefwoord(en)
tekenen
strips

Genre
hobby

Vanaf
8 jaar

Dit boek belooft ‘1001 handige trucs om een fantastische striptekenaar te worden’. Die trucs krijg je van striptekenaar Steven De Rie, die regelmatig workshops over striptekenen geeft en daardoor de perfecte man is om je op weg te helpen. In een voorwoord legt hij uit hoe fantastisch striptekenen is. Het is immers niet alleen tekenen, maar ook een verhaal vertellen. En hij geeft alvast een belangrijke tip: je bent het beste in wat je het liefste tekent. Na dit enthousiasmerende voorwoord geeft hij een overzicht van wat je allemaal nodig hebt. Als je dat allemaal bijeen hebt gezocht, ben je klaar voor het tekenwerk.
Het boek werd onderverdeeld in verschillende hoofdstukken. De eerste drie hoofdstukken spitsen zich toe op de personages. Eerst mensen en hun gezichten, daarna mensen en hun lichamen en daarna dieren. De latere hoofdstukken gaan in op de decors, het scenario en de lay-out om dan af te sluiten met het plannen en afwerken van een verhaal.
In elk hoofdstuk worden stap voor stap nieuwe elementen aangebracht. De uitleg is heel duidelijk en gedetailleerd. Alles wordt ruim voorzien van voorbeelden, met regelmatig ook een voorbeeld van hoe het niet moet. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met oefeningen. Met daarbij het allerbelangrijkste dat je nooit mag vergeten: tekenen is hard werken want het is oefenen, oefenen en oefenen.
Door de vele voorbeelden en de heldere uitleg is dit een heel praktische leidraad om te leren striptekenen. Een handige en aan te bevelen gids voor elke beginnende striptekenaar.

Mik Ghys - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Steven De Rie   

Illustrator
Steven De Rie   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401452069

Aantal pagina's
159

Prijs
€17,99