Storm – Lily, deel 2

aanrader Coverafbeelding van: Storm – Lily, deel 2

Trefwoord(en)
toekomst
opstand
milieuvervuiling
klimaatverandering

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

De populaire influencer Lily is na heel wat spannende avonturen verdwenen. Iedereen in de Nieuwe Unie denkt dat ze dood is, maar heel wat jongeren hebben haar oproep om in opstand te komen opgepikt. Ze hebben zich georganiseerd in een ondergrondse, verboden beweging ter nagedachtenis van Lily en noemen zichzelf de Lords. Wanneer plots een teken van leven van Lily opduikt, zijn ze in de wolken. Daardoor stijgt hun verzet. Ondertussen proberen ze Lily te helpen om samen met een groep verstotenen terug in de Nieuwe Unie te geraken. Ze willen er asiel aanvragen, iets wat de laatste 100 jaar niet meer gebeurd is. Dat zorgt voor heel wat weerstand bij alle volwassenen. Maar de jeugd staat aan Lily’s kant. Ondertussen probeert de President opnieuw verkozen te worden en hij zet alle middelen in om dat te bereiken. Zeker wanneer de populariteit van Lily blijft stijgen. En dan is er ook nog die gigantische vloedgolf met gifwolk in Antarctica, die het leven op aarde bedreigt. Kunnen Lily en haar volgers de mensheid nog redden?

Dit is het spannende en fascinerende vervolg op ‘Lily’, dat bekroond werd met ‘Beste Boek voor Jongeren 2022’. Al wat Lily ontdekt heeft tijdens haar vorige avontuur, probeert ze nu te delen met de inwoners van de Nieuwe Unie. Ze moeten de muur om hun beschermde wereld neerhalen en de handen uit te mouwen steken om het leven op aarde te redden. Natuurlijk is er veel weerstand, vooral bij de machtshebbers, die alleen aan zichzelf denken. Die gebruiken dan ook alle gemene middelen om Lily en haar asielzoekers te dwarsbomen. Fake nieuws, valse filmpjes en foute informatie moeten haar geloofwaardigheid vernietigen. Maar Lily is sterk en krijgt veel hulp. Toch voert ze dit hele boek lang een zware strijd.
Door niet alleen Lily’s avonturen te beschrijven, maar ook die van haar volgers, of van enkele jongeren die mee in opstand komen en zelfs de achterbakse machtshebbers, krijgt de lezer een knap overzicht van wat zich bij mede- en tegenstanders afspeelt. Met stijgende verontwaardiging lees je de gesprekken tijdens de ministerraad, met een hoopvol gevoel duik je mee in de acties van de opstandelingen, je voelt je erg betrokken bij het leed van de asielzoekers en soms voel je je machteloos als je leest waar Lily tegen op moet boksen. Toch voel je haar kracht, waardoor het haast onmogelijk wordt om dit boek even opzij te leggen. Je duikt in dit avontuur en raakt helemaal overweldigd door Lily’s leefwereld en het sombere toekomstbeeld. De auteur zorgt voor een sterk doorleefd verhaal in een afschuwelijke maar jammer genoeg mogelijk realistische toekomst. Een sterke aanrader, net als het eerste deel.

Mik Ghys - oktober 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Tom De Cock   

Uitgeverij
Pelckmans   


Reeks
Lily

Jaartal
2022

ISBN
9789464015492

Aantal pagina's
378

Prijs
€16,50