Storm – Letters van vuur

Coverafbeelding van: Storm – Letters van vuur

Trefwoord(en)
boekdrukkunst
avontuur
religie

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

De vader van Storm is drukker. Hij wil een brief van Luther drukken, iets wat het katholieke bestuur met de hulp van een inquisiteur absoluut wil verhinderen. Storms vader wordt betrapt en aangehouden. Storm kan nog net vluchten met het originele zetsel. Maar nu is hij zelf het doelwit van de schout. Waar moet hij naartoe? En hoe kan hij zijn vader redden?

Dit verhaal speelt zich af in de begindagen van de drukkunst en de opkomst van het verzet tegen de katholieke kerk. Het verhaal neemt de lezer mee naar de leefwereld van Storm, een drukkerszoon. De toenmalige maatschappij werd verdeeld door de opkomst van de tegenstand tegen het Katholicisme. Die verdeeldheid speelt ook in het gezin van Storm. Storm zelf weet eerst zelf ook niet welke keuze hij moet maken. Hij denkt logisch na en door de gebeurtenissen wordt hij naar een keuze gedwongen. De omgeving waarin Storm leeft – de stad Antwerpen – wordt beeldend beschreven. De personages zijn herkenbaar en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. De lezer blijft zeker geboeid.
Het verhaal werd geschreven naar de gelijknamige speelfilm. In het boek kan meer aandacht gegeven worden aan de gedachten van Storm. Doordat het verhaal wordt beschreven vanuit het standpunt van Storm, door de auteur, weet de lezer ook wat Storm denkt en voelt. Een romantische noot mocht uiteraard niet ontbreken, maar blijft bescheiden en realistisch.
Het avontuur primeert in het verhaal, maar de lezer krijgt ook een beeld van de levenswijze in de stad in de 16de eeuw.
Voor een leuke tijd leesplezier.

Pol Van Damme - april 2017

Auteur
Karen van Holst Pellekaan

Uitgeverij
Aerial Media Company


Jaartal
2016

ISBN
9789402601589

Aantal pagina's
206

Prijs
€16,95