Stoere sprookjes over superhelden

Stoer zijn ze in elk geval, de zes sprookjes in deze bundel.
En de helden waarover zij vertellen nog meer: de Chinese Hua Mulan die, vermomd als mannelijke krijger, het schopt tot opperbevelhebber van het keizerlijke leger. De Indiase Hanuman, de apengod, die met zijn trouwe vriend Rama de duivel weet aan te pakken. De knappe Inanna, godin van Hemel en Aarde in het Midden-Oosten, die afzakt naar de onderwereld. De dappere én slimme Sheherazade die met haar verhalen haar dood weet te vermijden. De Scandinavische god Loki die een grap uithaalde met de onversaagde Thor (en zijn hamer). De listige Afrikaanse spin Anansi, tevens zoon van de hemelgod, die de drie opdrachten tot een goed einde brengt en zo de kist met verhalen weer kan openen.
Sprookjes of mythologieën dus van over de hele wereld.
Elk verhaal stamt uit oude geschriften of tradities (daarover lees je meer achteraan in het boek) en werd voor deze bundel bewerkt door verschillende auteurs. Niet elke bewerking is even geslaagd, maar de vlotte vertaling van Imme Dros maakt veel goed.
Elk verhaal werd door een andere illustrator geïllustreerd. Zo oogt het geheel kleurrijk en aantrekkelijk. Maar je mist een eenheid doorheen het ganse werk. Sommige tekenstijlen passen perfect bij de diverse culturen van over de hele wereld, maar andere stijlen hebben weinig gemeen met het onversaagde heldendom waarover je leest in de verhalen.
Een boeiende bundel dus met interessante voorleesverhalen, waarbij je een strenge hand mist in zijn geheel als productie.

Eric Vanthillo - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Maisie Chan   
Sarwat Chadda
Yvonne Battle-Felton
Sufiya Ahmed

Illustrator
Jia Liu
Poonam Mistry   
Fotini Tikkou   
Aviel Basil   
Victoria Sandoy   
Louise Warwick

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2020

ISBN
9789021422107

Aantal pagina's
96

Prijs
€17,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Ladybird Tales of Super Heroes

Vertaler(s)
Imme Dros