Stinkie (Pinkie)

Coverafbeelding van: Stinkie (Pinkie)

Trefwoord(en)
pony’s
redden
humor

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Pip houdt van paarden. Elke dag gaat ze kijken naar paarden in de wei en droomt ze van een eigen paard. Op een dag vindt ze een pony die niet in de wei staat. Ze noemt hem Pinkie en gaat op zoek naar de eigenaar. Ze ontmoet twee meisjes op een paard, maar die kunnen haar niet helpen. Even verder roept een man om hulp. Hij ligt in het water en kan niet zwemmen. Pinkie springt onmiddellijk in het water en redt de man. Het blijkt de eigenaar van Pinkie te zijn, die als dank voor de redding Pinkie cadeau geeft aan Pip. Ze is in de wolken, nu heeft ze een eigen pony. Ze wil meedoen met een grote paardenrace om geld te winnen voor haar zieke oma. Ze laat mensen haar pony aaien om aan het startgeld te komen. De andere ruiters van de wedstrijd lachen haar uit, maar dat blijkt een grote fout te zijn…

Als je bovenstaand verhaal leest, lijkt het nogal gewoontjes. Maar vergis je niet, want dit boek biedt veel meer dan dit verhaal. Het lijkt alsof Tjibbes dochter het verhaal herwerkt heeft. Met een rode pen heeft ze overal verbeteringen aangebracht, en ballonnetjes getekend. Zij noemt Pinkie ‘Stinkie’ en tekent overal protballonnetjes achter de illustraties van Pinkie. In de tekst schrapt ze voortdurend woorden om het geheel spannender te maken. Pinkie is geen ren-pony maar een vampier-pony. Hij heeft geen liefde nodig maar bloed. En het geld dat Pip wil winnen met de wedstrijd is niet voor een zieke oma maar voor snoep en zo. Al deze correcties maken dit boek hilarisch en onweerstaanbaar. Het klassieke verhaaltje wordt helemaal onderuit gehaald door de bewerkingen. Heerlijk!
De tekst leest vlot en is erg eenvoudig, ideaal voor beginnende lezers. De illustraties zijn sober en ogen ouderwets, maar door de vele aanpassingen worden ze erg grappig.
Een heerlijk grappig boekje over een speciale pony, voor jonge lezers.

Mik Ghys - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Tjibbe Veldkamp   

Illustrator
Emanuel Wiemans   

Uitgeverij
Querido   


Reeks
Tijgerlezen

Jaartal
2021

ISBN
9789045126425

Aantal pagina's
43

Prijs
€12,99