Stinkhond Kampioen

Coverafbeelding van: Stinkhond Kampioen

Trefwoord(en)
humor
sport
dieren
wedstrijden

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Stinkhond en Plattekat willen Jojo en zijn zus Josette helpen. Hun papa laat hen voortdurend sporten en zegt hen steeds hoe slecht ze presteren. Ze kunnen nooit iets goed genoeg doen voor hun vader. Daarom organiseren Stinkhond en Plattekat Jolympische Spelen in de stad, waar iedereen aan mag meedoen. Een basset en een poedel, die tot de betere wijk behoren, willen hun dure buurt verdedigen. Maar ook de armere buurten en enkele buitenbeentjes nemen deel. Tijdens de sportieve wedstrijden loopt er veel mis en ontstaat er heel wat ruzie. Ondertussen wil Stinkhond dat de vader van Jojo en Josette zijn baasje wordt. Jojo en Josette zouden zelf niets liever willen dan dat hun moeder, die weggelopen is, weer naar huis komt. Zou Stinkhond haar kunnen vinden?

Net als bij de vorige avonturen van Stinkhond en Plattekat komen er heel wat absurde situaties aan bod. Tijdens de Jolympische Spelen is er een wedstrijd drilboorwerpen, een sprong vanaf de vuilnisbak van Stinkhond in de goot en vier keer een blokje rond rennen zonder te stoppen bij de bakker, de krantenwinkel of een vriend. Zelfs de eenvoudigste wedstrijden mislukken grandioos, steeds is er chaos. En zo komt dit verhaal ook over: chaotisch. Het gaat over de wedstrijden, over broer en zus die hun moeder missen, over een vader die er alles aan doet om zijn kinderen te laten winnen en Stinkhond die een baasje zoekt. Al deze verhalen lopen door elkaar en worden ook nog aangevuld met opmerkingen van andere deelnemers. Die opmerkingen zijn meestal taalspelletjes of begrippen die op verschillende manieren uitgelegd kunnen worden. Dat vraagt van de lezer heel wat inleving en taalkennis. Of je kan al die chaos ook lezen als een hilarisch bizar verhaal.
De kleurrijke expressieve illustraties zorgen in ieder geval voor een uitnodigend boek. En de fans van Stinkhond zullen fier zijn op zijn prestatie!

Mik Ghys - juni 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Colas Gutman

Illustrator
Marc Boutavant

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Stinkhond

Jaartal
2021

ISBN
9789401476522

Aantal pagina's
99

Prijs
€9,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Chien Pourri aux Jeux Olympiques

Vertaler(s)
Sylvia Vanden Heede