Stille nacht – Het kerstverhaal zonder woorden

aanrader Coverafbeelding van: Stille nacht – Het kerstverhaal zonder woorden

Trefwoord(en)
Kerstmis
humor
strips

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

Striptekenaar Frank Flöthmann ‘schreef’ en tekende eerder ‘Sprookjes van Grimm zonder woorden’. Deze keer zet hij zijn fel gesmaakte stijl verder met het bekende kerstverhaal waar hij een stevige en originele twist aan geeft. Zonder woorden maar met des te meer humor en eigenzinnigheid.
In hoofdzakelijk nachtblauw en hier en daar wat rood, zwart en wit doet hij het ganse relaas uit de doeken. Jozef als timmerman (die af en toe op zijn duimen klopt) en Maria die maar niet zwanger raakt en de dagen aftelt. Tot een engel zich aandient… Maria is zwanger, maar Jozef denkt er het zijne van. Een engel brengt (alweer) soelaas… Zo gaat het verhaal verder. De volkstelling, de volle hotels, de stal, de herders met de vele schapen, de engelen die de geboorte van Jezus aankondigen en de herders ernaartoe sturen, de drie wijzen die de sterren bestuderen en plots een vallende ster zien die ze moeten volgen, de zorgen voor de wenende Jezus en de daaraan gekoppelde echtelijke twisten …
Flöthmann leeft zich uit met het oorspronkelijke verhaal en voegt er heel wat spitante vondsten aan toe. Zoals de herders die hun dispuut uitvechten met ‘steen, schaar, papier’, of de wijzen met hun werptenten die hen het silhouet van kroontjes bezorgen, de hond die blij de kudde mag bewaken, enzovoort.
Als het ware een roetsjbaan van gebeurtenissen. En dit alles zonder een woord. De auteur gebruikt tekstballonnen met pictografisch herkenbare symbolen om alles duidelijk te maken in een sterk grafische beeldtaal. Wat niet altijd meteen duidelijk is, maar je wel fascineert en je vaak luidop doet lachen.
Een hoogst origineel werk dat het ontdekken meer dan waard is. Voor jong én oud! Vandaar een terechte aanrader.

Eric Vanthillo - december 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Frank Flöthmann   

Illustrator
Frank Flöthmann   

Uitgeverij
Wereldbibliotheek   


Jaartal
2018

ISBN
9789028427815

Aantal pagina's
168

Prijs
€17,50


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Stille Nacht - Die Weihnachtsgeschichte ohne Worte