Stijns lange lijst met enge dingen

Coverafbeelding van: Stijns lange lijst met enge dingen

Trefwoord(en)
bang
dapper
lijstjes

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Stijn vindt dat de wereld vol enge dingen zit. Toch wil hij niet bang zijn, hij wil dapper zijn zoals een superheld. Gelukkig heeft zijn opa een goede raad: ‘Maak een lijst van alle dingen waar je bang voor bent.’ En Stijn begint aan zijn lijst. Die wordt lang, en nog langer, en uiteindelijk zo lang dat hij er bang van wordt. Maar dan neemt zijn opa hem mee naar buiten, waar de wind Stijns lijst uit zijn handen rukt en meeneemt. Tot zijn verbazing is Stijn daarna erg vrolijk. Hij weet niet meer waar hij bang voor is en zijn lijst is weg. Eindelijk heeft hij tijd om met zijn vriendjes te spelen.

Op een herkenbare en toch gezellig overdreven manier komen Stijns angsten aan bod. Die lijkt bang voor alles, zodat hij zelfs geen tijd meer heeft om te spelen met zijn vriendjes. Tot de wind zijn lijst laat verdwijnen en Stijn merkt dat hij verlost is van al die angsten. Zijn vele angsten worden grappig in beeld gebracht, zodat het verhaal luchtig blijft en niet voor nieuwe angsten zorgt. Integendeel, die vrolijkheid zorgt er net voor dat angsten kleiner worden. Na het verhaal geeft Stijn nog tips aan de lezer: ‘iedereen is wel eens bang’, ‘vertel iemand waar je bang voor bent want dat helpt’ en ‘blijf altijd met je vriendjes spelen want die zijn ook wel eens bang’.
De tekst en de illustraties vormen samen een prettig geheel, ze vullen elkaar mooi aan. Daardoor zorgen ze voor een indrukwekkend overzicht van Stijns angsten en zijn vrolijkheid wanneer hij opnieuw kan spelen.
Een vrolijk voorleesboek over het overwinnen van angsten.

Mik Ghys - mei 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Angie Morgan

Uitgeverij
C. de Vries-Brouwers   


Jaartal
2023

ISBN
9789061744054

Aantal pagina's
33

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Small Stanley's big list of scary stuff

Vertaler(s)
Ineke Ris