Stick Dog

Coverafbeelding van: Stick Dog

Trefwoord(en)
honden
eten
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Straathond Stick Dog en zijn vrienden hebben zin in een lekker hapje. Omdat het zomer is komt de geur van gebakken vlees op een barbecue in hun richting. Ze besluiten dan ook om hamburgers te gaan stelen. Een familie met 2 kinderen en hun ouders wordt hun slachtoffer. Ze bedenken een plan dat voor afleiding moet zorgen, zodat één van hen er stiekem met de hamburgers vandoor kan gaan. Maar alles loopt anders dan verwacht.

De auteur heeft zijn hoofdpersonage Stick Dog genoemd omdat hij niet goed kan tekenen. Daarom ziet de hond er erg eenvoudig uit, simpele lijntjes en veel hoekjes. De andere honden krijgen een of ander klein detail toegevoegd, zodat er toch wat verschil zichtbaar is. De auteur vertelt al die zaken rechtstreeks aan de lezer, en relativeert zo al wat hij tekent, schrijft en vertelt. Ook de dialogen tussen de honden voorziet hij van commentaar. Dat maakt dit boek erg grappig. want ook al gebeurt er niet erg veel, toch weet de auteur de aandacht vast te houden door heel wat extra’s bij de gebeurtenissen te vertellen.
De bladschikking is ruim en overzichtelijk. En voorzien van veel tekeningen, door de auteur bedacht maar door de illustrator verfijnd.
Een vlot en luchtig hondenverhaal met verrassend eenvoudige tekeningen. Je kan ze onmiddellijk zelf proberen na te tekenen en er nieuwe verhalen bij bedenken.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tom Watson   

Illustrator
Ethan Long   

Uitgeverij
HarperCollins   


Jaartal
2020

ISBN
9789402705751

Aantal pagina's
189

Prijs
€12,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Stick Dog

Vertaler(s)
Maren Mostert