Sterke verhalen en hoe je ze schrijft

Coverafbeelding van: Sterke verhalen en hoe je ze schrijft

Trefwoord(en)
schrijven
cursussen
boeken

Genre
informatief

Vanaf
15 jaar

Misschien droom jij er net als zovelen wel van om zelf een knap verhaal op papier te zetten. Je zit bomvol ideeën maar hoe krijg je die op papier? Of je hebt eigenlijk nog niet echt een idee, maar wel zin om te gaan schrijven. Wat jouw situatie ook is, Sterke verhalen en hoe je ze schrijft is hét handboek om je op weg te helpen je droom waar te maken.

National Novel Writing Month (NaNoWriMo) wordt elk jaar in november georganiseerd. Al sinds 1999 worden jongeren en volwassenen aangezet om eindelijk de tijd te nemen om hun verhaal op papier te zetten. Er kunnen cursussen gevolgd worden maar ook vanuit je eigen kamer kan je meedoen. Er worden heel wat tips en deadlines aangereikt om binnen 30 dagen een roman te schrijven. Sterke verhalen en hoe je ze schrijft zorgt ervoor dat ook Nederlandstalige schrijvers deel kunnen nemen. En natuurlijk hoef je niet tot november te wachten maar kan je eender wanneer beginnen. Het boek is opgedeeld in vier hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk wordt er gefocust op je voorbereiding: Wat voor een schrijver ben je? Welke routine werkt voor jou? en nog veel meer vragen zorgen ervoor dat je jezelf beter leert kennen en weet wat je nodig hebt om te slagen. Hoofdstuk twee dient als allerlaatste moment voor je eindelijk gaat starten. Je gaat alvast nadenken over je plot, je personages en de wereld waarin ze leven. En in hoofdstuk drie ga je eindelijk echt aan de slag. Vier weken lang schrijf je aan je verhaal en kan je met behulp van de kalender in het boek je deadline halen. Tenslotte krijg je in het laatste hoofdstuk de kans om alles nog eens na te lezen en te herschrijven. Tussendoor krijg je oppeppers van bekende schrijvers zoals John Green en Marissa Meyer die ook allemaal wel eens writers block hebben ervaren.
Sterke verhalen en hoe je ze schrijft is erg vlot geschreven (gelukkig maar want hoe kan jij dat anders leren) en geeft een goede basis mee om je verhaal eindelijk op te schrijven. De dikte van het boek (het telt meer dan 300 pagina’s) schrikt misschien even af maar een groot deel van de tekst bestaat uit grapjes en geruststellingen. Of je het boek moet lezen voor je begint of tijdens je schrijfmaand is niet helemaal duidelijk. Misschien moet je dat zelf maar beslissen.

Mathilde Lemm - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Rebecca Stern
Grant Faulkner

Uitgeverij
Blossom Books   


Jaartal
2019

ISBN
9789463491785

Aantal pagina's
302

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Brave The Page

Vertaler(s)
Marie Lotte Hagen