Stella ster van de zee

aanrader Coverafbeelding van: Stella ster van de zee

Trefwoord(en)
zee
adoptie
vluchtelingen
anders zijn
reuzen

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

Een visser, zijn vrouw en hun hond Bruno vonden op een dag iets vreemds in hun netten. Een kind met heel veel haar. En niemand was iets kwijt. Dus hielden ze het maar en voerden het vis. Want “Al was hun vissershuisje klein, in hun hart was plaats genoeg.” Ze noemden haar Stella Maris, Ster van de Zee. Stella groeide op en was een vrolijk kind. Ze ging naar school en ook daar was zij de lieveling van iedereen. Maar zij bleef groeien, er kwam geen einde aan. En dat zorgde voor de nodige problemen. Op een dag nam ze een besluit…

Dendooven schreef en tekende een licht en fantasierijk maar aangrijpend verhaal over adoptie, over liefde, over vluchtelingen, over het zeeleven en over zoveel meer. Met expressieve volzinnen die zo uit het leven gegrepen lijken bouwt zij het verhaal gestaag op. Gaandeweg strooit zij in haar verhaal elementen die doen vermoeden en die uiteindelijk tot een einde leiden dat verrast en het geheel iets mythisch geeft.
De expressionistische prenten in zachtgekeurde collagestijl zijn oervlaams en doordrongen van het volle leven. De figuren zijn afgebeeld in sprekende houdingen en met uitvergrote lichaamsdelen die de expressie vergroten. Deze prenten werken op je intuïtie en vormen samen met de tekst een hoogst eigenzinnig verhaal dat beklijft.
Zo werd dit boek, dat nu heruitgegeven is, ook niet voor niks in 2017 bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs.
Een aanrader!

Eric Vanthillo - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Gerda Dendooven

Illustrator
Gerda Dendooven

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2017

ISBN
9789045119397

Aantal pagina's
47

Prijs
€15,99