Stel dat …

aanrader Coverafbeelding van: Stel dat …

Trefwoord(en)
wensen
fantasie
humor
verbeelding

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

‘Stel dat…’ is een hoogst origineel prentenboek dat het wens-gehalte hoog in zijn vaandel draagt.
Pagina na pagina wacht je een nieuw idee dat je verbeelding prikkelt: Stel dat je met zijn twaalven was. Of stel dat je een tweelingbroer had en niemand wist het en dat jullie allebei maar de helft van de tijd naar school gingen. Of stel dat je in een boek las hoe je in een dier kon veranderen en dat je jezelf veranderde in een poes maar dat je daarna tot de ontdekking kwam dat je als poes niet kon lezen en je dus niet terug kon keren. Of … En …

32 verschillende ‘stel dat’-scenario’s die je verrassen, uitdagen en doen nadenken over je zijn, wezen en handelen. Het ene idee is al absurder of vreemder of grappiger dan het andere. Want wat dacht je van niet naar school gaan maar bedelen en dan met al je kleingeld je vader redden van het faillisement? Of naar de maan vliegen en terug en er tegen niemand iets van zeggen? Of dat je in het niets oploste? Enzovoort…
Het geheel is een ware ode aan de verbeelding.
De auteur schreef al deze ideeën reeds in 1960 maar ze zijn perfect tijdloos. Fijn dat ze voor deze nieuwe publicatie vanonder het stof werden gehaald en voorzien werden van nieuwe prenten.
Prenten die perfect kloppen bij de absurditeit van de ideeën. Yoon tekent en schildert brute taferelen vol details in zachte kleuren. Beelden die, net als de tekst, op je verbeelding inwerken. Zij combineert vakmanschap met diverse printtechnieken en combineert zo traditie met vernieuwende design. Waardoor ze zowel jonge kinderen als volwassenen kunnen bekoren.
Ook een terechte en welverdiende pluim voor de totale vormgeving. Boycott doet zich bij elke nieuwe publicatie opvallen door schoonheid, duurzaamheid en degelijkheid. Een keuze waaraan zij vasthouden. Zo ook deze keer. Knap!
Vanwege al die schoonheid en degelijkheid en originaliteit: een terechte aanrader!

Bekroond met de Zilveren Griffel 2020.

Eric Vanthillo - januari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Alastair Reid

Illustrator
JooHee Yoon   

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2019

ISBN
9789492986146

Aantal pagina's
54

Prijs
€17,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Supposing...

Vertaler(s)
Nicolette Hoekmeijer