Steekbeesten en kriebeldieren

Coverafbeelding van: Steekbeesten en kriebeldieren

Trefwoord(en)
geleedpotigen
weekdieren

Genre
informatief

Vanaf
8 jaar

Het boek is opgedeeld in vijf hoofdstukken. Vier hoofdstukken belichten telkens een bepaalde soort dieren. Het laatste hoofdstuk bevat enkele overzichten met een aantal bijzondere dieren. In elk hoofdstuk komen ook dezelfde onderverdelingen terug; zoals ‘onder het vergrootglas’, ‘uitgelicht’, een ‘doe-het-zelf-opdracht’ of een ‘quizje’. Elk hoofdstuk eindigt met een illustratie over een dubbele pagina waar de lezer/kijker een aantal details moet zien terug te vinden om de vraagjes onderaan de pagina te beantwoorden. Een register en de antwoorden van de quizjes vervolledigen het boek.

Mooi verzorgde uitgave met heel veel illustraties van (meestal) kleine dieren die we soms liever niet zien of er mogelijk bang of vies voor zijn. Toch valt er ook heel wat te lezen over al deze diertjes. De tekstblokken zijn duidelijk gescheiden en bij het betreffende diertje geplaatst. Meestal zijn de teksten makkelijk te lezen. Er wordt geen moeilijke woordenschat of de wetenschappelijke naam van het dier gebruikt, op een enkele uitzondering na. De teksten en illustraties zijn aangepast aan de beoogde doelgroep. Mogelijk is een enkele keer bij de vertaling de informatie niet helemaal nauwkeurig verwerkt, al is het echt maar een enkele keer.
De mooie, levensechte illustraties van de dieren en de bijhorende teksten zullen de jonge lezer heel wat kunnen bijbrengen over deze groep weinig aaibare dieren. Bij de zoekplaten zijn de dieren veel eenvoudiger in een andere stijl getekend.
Interessant lees-, kijk- en zoekboek over een aantal kleine weekdieren, ringwormen en geleedpotigen.

Pol Van Damme - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Nathalie Tordjman

Illustrator
Julien Norwood
Emmanuelle Tchoukriel   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2019

ISBN
9789000363926

Aantal pagina's
69

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Le livre aux petites bêtes

Vertaler(s)
Jevgenia Lodewijckx