Star Wars – Het complete naslagwerk

Na enkele inleidende informatie is het boek opgedeeld in drie grote delen: Tijdperk Prequel-trilogie; Tijdperk Originele trilogie; Tijdperk van de Sequels. Een hele stoet personages en voorwerpen krijgen telkens een dubbele pagina waarin met veel fotomateriaal en bijpassende tekstblokken verduidelijking wordt gegeven. Maar eveneens over bepaalde scènes uit de films met een gebeurtenis rond het personage. Een index en dankwoord sluiten het boek af.

Dit naslagwerk in groot formaat is zware lectuur in de letterlijke zin van het woord. Op mooi glanzend wit papier worden alle mogelijke personages en voorwerpen besproken waarbij de visuele ondersteuning een groot deel van de pagina’s inneemt. Het boek is vergelijkbaar met de ‘Ooggetuigen’-reeks waarbij elk onderwerp een inleidende tekst heeft in een grotere letter en daarna tekstblokken bij bijbehorend fotomateriaal verduidelijking geeft. Doordat dit boek een overzicht geeft over de verschillende periodes in de Star Wars-saga komen een aantal figuren ook meerdere malen terug, zoals Yoda, Luke Skywalker, Chewbacca … Telkens wel met andere informatie omdat het personage doorheen het verhaal geëvolueerd is of een andere invulling heeft gekregen.
Dit boek bevat informatie die ook al in andere uitgaven is voorgekomen, maar aangevuld met de allernieuwste gegevens.
Door de vele personages en de eindeloze stroom informatie is het een echt naslagwerk geworden waarin bepaalde informatie over een gegeven of personage kan opgezocht worden.
Voor heel veel kijk- en leesplezier, om telkens weer terug te kijken en te lezen, om in het fascinerende Star Wars universum op te gaan.
Absoluut onontbeerlijk voor alle Star War-fans.

Pol Van Damme - mei 2019

Zoek op bib.be

Uitgeverij
Meis & Maas   


Reeks
Star Wars

Jaartal
2018

ISBN
9789030503682

Aantal pagina's
351

Prijs
€41,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Star Wars The Complete Visual Dictionary

Vertaler(s)
Richard Borgman
Chris Hoppenbrouwers