Star Wars – Gids voor de ruimteverkenner

Coverafbeelding van: Star Wars – Gids voor de ruimteverkenner

Trefwoord(en)
sciencefiction
ruimte
hulpgids

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Het sterrenstelsel ‘ver, ver weg’ is opgedeeld in zes zones. In die zones worden telkens enkele planeten die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Star Wars-saga nader bekeken. Elk deel begint met een overzichtje met de verschillende planeten waarna over elke planeet informatie wordt gegeven aan de hand van teksten, foto’s, voertuigen, schema’s, eventuele bewoners, belangrijke personen die er gewoond, geweest of gestreden hebben. Over elke planeet geeft de droid DK-RA-43 zijn eigen, soms eigenzinnige, visie over de planeet in een aparte gekleurde kader.
Voor het boek is ook een app ontwikkeld waarmee te scannen pagina’s virtuele 3D animaties kunnen weergeven.

Dit boek is eerder een soort reisgids voor mensen die de planeten zouden willen bezoeken waar belangrijke gebeurtenissen hebben plaats gevonden in de Star Wars-saga. Er zijn paginagrote retro-futuristische posters in het boek opgenomen alsook heel wat afbeeldingen van ‘stickers’. Van heel wat voertuigen zijn naast foto’s ook planmatige schema’s afgedrukt, waardoor de lezende ruimteverkenner meer inzicht krijgt in de werking van deze toestellen. Er staan heel wat foto’s in het boek over wat er zich heeft afgespeeld op de planeten, al zijn niet alle foto’s even duidelijk. Meestal doordat ze vrij klein zijn.
De app die kan worden gedownload vraagt wel specifieke toestellen. Niet elke tablet of smartphone is geschikt. Dat is wel een nadeel.
Een ‘reisgids’ over Star Wars-planeten, aangevuld met personen, vliegtoestellen, ruimteveldslagen, wezens of wapens. Voor de Star Wars-‘die-hards’.

Pol Van Damme - januari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jason Fry   

Uitgeverij
Baeckens Books   


Jaartal
2019

ISBN
9789059247444

Aantal pagina's
144

Prijs
€24,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Star Wars – The galactic explorer’s guide

Vertaler(s)
Koen Driessens